Joel Gott Oregon Pinot Noir
Joel Gott Oregon Pinot Noir
Druerne til denne udsøgte vin er høstet fra vinstokke, der gror i Oregons mest udviklede vinområde, Willamette Valley. I dette område satses der kraftig på især Pinot Noir langs flodens skråninger, og det er ikke tilfældigt at de ideelle vækstbetingelser sammenlignes med dem man har i Bourgogne. Et køligere klima i nattetimerne er med til at ”stresse” vinstokkene, hvilket giver mindre drueklaser. Det resulterer i et lavere udbytte, men til gengæld giver det større koncentration og dybde, til druerne. Mineralitet i vinen kommer fra den vulkanske jord, der sammen med den meget begrænsede nedbør og de høje temperaturer i dagtimerne gør, at druerne hænger længe før de opnår optimal modenhed.

Druerne til denne vin er nøje udvalgt og håndsorteret. Efter gæring har den lagret 12 måneder på egetræsfade fra Bourgogne. Vinens aroma afslører sort hindbær, sødt egetræ og vanilje. En smag af modne jordbær, og diskrete noter af viol, afsluttes med eftersmagen af saftige sorte frugter og anis. Denne elegante, velstrukturerede vin smelter fløjlsbløde tanniner sammen med en frisk frugtet karakter.

Vi anbefaler at du hælder vinen på karaffel 1 time inden servering, og nyd den gerne af store rødvinsglas.
Prøv den til ovnbagt laks, hvidløgs- og urtemarineret svinekød, stegt and eller modne oste – du vil ikke blive skuffet!

Anmeldelser:

Årgang 2015:

5 stjerner på flaskehalsen.nu, april 2019:
"Fra den amerikanske stat Oregon kommer denne Pinot Noir, der fremstår relativt lys i glasset. Smagsmæssigt er der dog mere hurlumhej at komme efter, for vi har her at gøre med en superlækker Pinot Noir, der har alle nuancerne med sig og trækker dem dybt ind i den lange, lange eftersmag. Der er lidt krydrede fornemmelser undervejs, men med en flot og robust bund med en snert af peber og krydderier fremfor saftige og bløde flader. Det kan jeg godt lide."

Årgang 2014:

5 stjerner på vinavisen.dk uge 12 2015:
"Denne rødvin har et fint og klart billede af den gode drue Pinot Noir. Det er en ret let vin, der er nem at drikke og hænger fantastisk godt i munden."

Joel Gott Wines er beliggende i Saint Helena, Californien. Vingården blev etableret i 1996.
Da Joel Gott i begyndelsen af 1990’erne var manager for Palisades Market, bemærkede han at der var en stigende efterspørgsel på kvalitetsvine. Efter at have arbejdet på Kenwood Winery, i Sonoma County, og med en familiehistorie indenfor vinbranchen, følte Joel sig sikker på, at han kunne efterkomme dette behov. I 1996 købte Joel nogle få tons Zinfandel druer, af hans gode ven og vinavler, Tom Dillian. Med hans kone, Sarah, der er ønolog, fremstillede Joel sin første vin: Dillian Ranch Amador County Zinfandel.
Vinen modtog stor ros fra blandt andre Robert Parker og Wine Spectator, hvilket var al den opmuntring, Joel behøvede for at fortsætte sit vineventyr.
Siden begyndelsen har Joel Gott Wines altid udvalgt druer fra opadkommende vinregioner i Californien, Oregon og Washington State. Druerne blendes for at opnå større balance, renhed, kompleksitet og elegance i vinene. Målet er klart: vinene skal være udtryksfulde og madvenlige. Og til gode priser!
Vis mere
Vis mindre

Joel Gott Oregon Pinot Noir

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %13%
LandUSA
OmrådeOregon
VinhusJoel Gott
Årgang2017
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Kompleks
Elegant
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Kalv
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP16110617