Jas des Oliviers Rouge
Jas des Oliviers Rouge

Flot rødvin fra ProvenceNormalt forbindes Provence med læskende rosévine - og det med rette. Men her er det lykkes os at finde en utrolig velsmagende rødvin fra distriktet. Undtagelsen der bekræfter reglen...

Oliviers Rouges karakter:

Vinen byder på en frisk duft af røde frugter, kaffe og chokolade. Smagen er fyldig og velstruktureret, og præges af modne kirsebær, krydderier, lakrids og peber. Eftersmagen er blød og rund.

Hvad er vinen velegnet til?

Den er meget velegnet til mellemfyldige kødretter og charcuteri. Den kan også drikkes uden mad til med stort velbehag.

Sådan er Oliviers Rouge fremstillet:

Vinen er økologisk dyrket, og lavet på Grenache og Syrah. Vinmarkerne er beliggende i Provence og her består jordbunden hovedsageligt af lerholdig kalksten. Druerne bliver høstet om natten, lige før daggry. Alkoholgæring sker i rustfri ståltanke under kontrolleret temperaturstyring.

Vin fra Provence:

Provence var det første område i Frankrig, der begyndte på vinproduktion, for omkring 2.600 år siden. I dag er der cirka 500 vingårde med vinmarker, der dækker godt 27.000 hektar jord. Et lille område sammenlignet med den næsten ti gange større Languedoc-Roussillon region.

Jordbunden i Provence er typisk en blanding af kisel- og kalkstensjord, og de milde vintre og varme somre giver druer som Grenache, Syrah, Mourvedre, Ugni Blanc, Rolle og Clairette, gunstige vækstbetingelser.

Distriktet var længe anset for at være en producent af middelmådige vine, men har gennem de sidste par årtier oplevet en fornyelse. På trods af de mange vedtægter om blandt andet hvor stor en vinproduktion der er tilladt, er vinene blandt de bedste.

I Provence bruges et bredt udvalg af druer, men rosévin er fortsat en af distriktets specialiteter. Af landets samlede produktion på 140 millioner flasker årligt, produceres 75% i Provence, og heraf 45% rosé.
Vis mere
Vis mindre

Jas des Oliviers Rouge

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeProvence
VinhusDomaine de Régusse
Årgang2018
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Halvtør
Solmoden
Velegnet tilAperitif/uden mad
Charcuteri
Mellemfyldige retter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531023
Andre har også købt
Plantation 20th Anniversary
Plantation 20th Anniversary
Før 499,00
399,00
Granatæble Cider
Granatæble Cider
Fra 50,00
Mission Gin
Mission Gin
329,00