Geoff Merrill Jacko's Shiraz
Geoff Merrill Jacko's Shiraz
Australsk Shiraz, som den bør smage!

5 stjerner på flaskehalsen.nu, uge 44 2018:
"Denne australske Shiraz er i den klassiske stil, hvor der både er masser af krydrede noter, men hvor der også er en blød og charmerende stil. Fra første bekendtskab optræder Geoff Merrill med en flot blødhed, der skærper sanserne til den noget mere bastante og krydrede stil, der blomstrer op sidenhen. Her er der både rustikke pebernoter og en glimrende integreret syre, der rusker helhedsindtrykket op, inden nuancerne atter samler sig til en blød og fin afrunding. Det gør dette til en ganske rar og behagelig vin at drikke. Dens eneste problem er måske, at den kan virke for blød til de kraftige madretter og alligevel for voldsom til at være en ren hyggevin. Men herregud, en vin af denne kvalitet skal man kunne matche på den ene eller den anden måde, men det er nok en flaske, du skal tilrettelægge maden efter – i stedet for at udpege den som tilbehør til en given og fastlagt menu."

Vinen er lavet på 100% Shiraz, og druerne er høstet i McLaren Vale. Den er lagret 24 måneder på henholdsvis amerikanske og franske egetræstønder. Farven er dyb og blodrød med nuancer af lilla. I duften findes hvid peber, krydderier, mentol, sort oliven, røget kød, og et snert af læder. Smagen er fuldfed, blød, og afrundet. Solbær og multebær er elegant sammensat med et cremet vaniljeelement fra fadlagringen. 
Vinen er særdeles velegnet til steaks, lam, barbeque, og ost. Drik den gerne ved 17-18 grader.

Geoff Merrills omfattende erfaring som vinmager begyndte i Australien hos B. Seppelt and Sons, før han rejste til Stellenbosch i Sydafrika. Da han kom hjem til Australien, fortsatte han karrieren hos Chateau Reynella og Hardy's. Efter at have opbygget et ry som fremstiller af innovative og elegante vine, etablerede Geoff sig med sit eget firma i 1980. Han opnåede hurtigt succes både i Australien og internationalt. Som førende i den hjemlige vinindustri, fik Geoff også et internationalt ry, senest som konsulterende ønolog i Italien og som en respekteret bedømmer af vine i Australien og “overseas“. Siden 1980 har Geoff Merrill Wines med succes deltaget i nationale og internationale vinkonkurrencer, og har vundet ikke mindre end 23 pokaler, 111 guldmedaljer, 280 sølv og 830 bronze!
Filosofien hos Geoff Merrill har altid været, og vil altid være den, at vinproduktionen skal resultere i udtryksfulde vine der kendetegner området og klimaet, og som ikke skal påvirkes for meget af winemakerens indblanding. Gode vine er et spørgsmål om balance, og passionen for det elegante, nuancerede, og harmoniske, er altid veldokumenteret i Geoff Merrills vine. 

Vis mere
Vis mindre

Geoff Merrill Jacko's Shiraz

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandAustralien
OmrådeSouth Australia
VinhusGeoff Merrill
Årgang2012
DruerShiraz
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Solmoden
Koncentreret
Velegnet tilTunge retter
Simre/gryderetter
Bøffer
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531631
Mest sete varer
Andre har også købt
Château Ferrand Pomerol
Pommard Petit Clos Monopole
Cuvée Niels Oscar
Cuvée Niels Oscar
Fra 85,00