Hautes Cotes de Nuits Jean-Claude Boisset
Hautes Cotes de Nuits Jean-Claude Boisset

HCDN fra kult-producenten Jean-Claude Boisset.


En klassisk - og økologisk Pinot Noir fra det nordlige Bourgogne.

Vinens karakter:

I duften fornemmer man en god frugtsødme og en umiddelbar karakter af modne hindbær og hvidt peber. I smagen er vinen lige til at nyde.

Stilmæssigt er den let i starten, men vinen udvikler hurtigt en god balance mellem de frugtrige toner og mere kødfulde nuancer med toner af blommer, tyttebær og peber. Det er en meget behagelig, sprød og harmonisk vin.

Hvad er vinen velegnet til?

Server den gerne til fjerkræ i vinsauce (coq au vin), gryderetter (Boeuf Bourguignon), gris eller lam.

Den bør ikke serveres for varm (cirka 16 grader).

Sådan er vinen fremstillet:

Druerne til denne Hautes-Côtes de Nuits kommer fra en enkelt parcel, som er økologiskdyrket (kontrolleret af ECOCERT) og ligger i en højde af ca. 300 m. Jordbunden er klassisk for området, med en blanding af mergel, kalk og smuldrende klipper.

Klaserne høstes i små ventilerede kasser af 20 kg. og bliver sorteret både ved plukningen og på sorteringsbordet ved ankomsten til kælderen. Druerne bliver 100% afstilket men ikke mast, således at de er hele, når de starter macereringen og gæringen (med druernes egen gærkultur) i åbne gæringskar, med hyppige omrøringer.

Vinen modnes i 12 måneder på franske træfade (228 l.) med 20% nye træfade. Den bliver aftappet uden forudgående klaring og med en let filtrering. Selv en 'beskeden' vin som Hautes-Côtes de Nuits får klasse, når den produceres af en producent som Jean-Claude Boisset.

Om producenten:

Jean-Claude Boisset grundlagde sit vinhus i Gevrey-Chambertin i begyndelse af 1960’erne. Senere flytter Jean-Claude Boisset sit firma til Nuits-St.-Georges, hvor det bliver indrettet i et tidligere nonnekloster. Her, midt i smukke og fredfyldte omgivelser, har man bevaret vinhusets oprindelige dyder: Stil, finesse og elegance, som Jean-Claude Boissets vine i dag er kendt for.

I 2002 blev en af Bourgognes mest anerkendte, unge vinmagere ansat hos Jean-Claude Boisset: Grégory Patriat. Han havde indtil da arbejdet for Hospices de Beaune, Domaine Germain i Chorey-lès-Beaune og hos Lalou-Bize-Leroy i Vosne-Romanée (Domaine Leroy) og anses i dag som en af de absolut bedste vinmagere i Bourgogne. Hans opgave var ikke kun at få firmaet på rette køl igen, efter en periode med svingende kvaliteter i 80’erne og 90’erne, men samtidigt at højne kvalitetsniveauet så meget, at man kunne indtage en plads iblandt de ypperste producenter i Bourgogne. Hans filosofi hviler på, at vinen laves lige så meget på vinmarkerne som i kælderen, og han fordeler derfor sin tid mellem marker og kælder.

Gregory Patriat bruger udelukkende druernes naturlige gærceller og laver sin vin uden tilsætning af enzymer eller tannin, som det ellers er sædvane i dag hos de fleste i Bourgogne. Vinene aftappes alle i kælderen – uden, eller med en ganske let filtrering.
Vis mere
Vis mindre

Hautes Cotes de Nuits Jean-Claude Boisset

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
Årgang2017
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Kompleks
Elegant
Velegnet tilKalv
Kylling
Gris
Lam
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerPM3060117
Andre har også købt
Domaine Huguenot Fixin
Château de Santenay Mercurey
Jas des Oliviers Rouge