H.C. Andersen Grapewine Gin
H.C. Andersen Grapewine Gin

H.C. Andersen Gin - tilsat druer og grapefrugt.


  • Grapewine Gin er en fusionsgin der som sit drillende navn er en prikkende fornemmelse af friske grapefrugter mod sødme og frugt kompleksitet fra druer, der destilleres sammen med enebær. Eventyrlige rosenknopper giver en svag fornemmelse af det fynske forår der krydres af mandler, rosenpeber, anis, koriander og nelliker.

  • Grapewine Gin er en drilsk og frisk gin der hele tiden skifter karakter som man opdager de komplekse smagssammensætninger.

  • Farven er klar og duften er blomstret og frisk i duften. Flotte citrusnoter er det bærende element. I baggrunden fornemmes et hint af sort peber.

  • Smagen præges af varme krydderier og sprøde enebærnoter.

  • Prøv den i en GT garneret med tynde skiver af røde druer eller grapefrugt.


Anmeldelse:

6 stjerner fra flaskehalsen.nu, april 2020:
"Det er lidt af et eventyr, Mosgaard her har kastet sig ud i sammen med H.C. Andersens Hus – og med Holte Vinlager som forhandler. For under navnet New Danish Fairytale lanceres tre forskellige flasker med gin – pakket ind i smukke æsker, der ligner tykke bøger med den gamle digters samlede værker.

De tre forskellige flasker har meget forskellige stilarter. Den ene er med fynske Filippa-æbler, den anden er med grapefrugt og druer, mens den tredje er fadlagret. Det betyder, at der er vidt forskellige smage at gå på opdagelse i, og det vil naturligvis være helt op til den enkelte, hvad der falder bedst i smag. Fælles for alle tre flasker er det dog, at man tydeligt fornemmer kvaliteten og den håndværksmæssige ekspertise.

Jeg er ganske fjollet med Filippa Gin, der har en blød og frisk smag, som er både insisterende og inviterende, og som giver en skøn fornemmelse af fynsk sommer. Grapewine Gin vil falde rigtig godt i din smag, hvis du også har en forkærlighed for Grappa, for der er nogle helt klare sammenligningspunkter mellem de italienske Grappa’er og denne danske gin, der er sat sammen med både druer og grapefrugt.

Til dem, der holder af noget lidt mere rustikt, er Oak Cask Gin formentlig den foretrukne, for her træder fadlagringen tydeligt igennem i smagens karakter. Det giver en fornemmelse af en mere mørk spiritus med flere nuancer og flere lag – men også med en mere udfordrende og knap så ligefrem stil.

Her er tale om tre klasse-gin i hver deres smagsretning. Er du som jeg – lidt en tøs, når det kommer til spiritus – så gå efter Filippaen. Er du til den mere skarpe stil, så snup en Grapewine, og er dine smagsløg mest rettet mod det gode gamle, støvede og tilrøgede herreværelse, så lad dit valg falde på Oak Cask."


H.C. Andersen Gin – et nyt dansk eventyr…:

Som barn ville den fremtidige verdensberømte historiefortæller Hans Christian Andersen hjælpe sin mor med at indsamle og tørre planter og urter til apoteket i sin husbygning, der også var hjemsted for et destilleri.

Dette var sandsynligvis kilden til hans fascination af alle de forskellige planter og vegetationer, som senere kom til live i de utallige fabler og eventyr, som han skrev. I hvilket omfang det påvirkede forfatterens fantasi kan vi kun kan gætte på. Men helt sikkert er det, at Hans Christian Andersens digte, historier og papirudskæringer er elsket over hele verden, og samtidig er de med til at inspirere generationer med deres fine følelse af nuancer og detaljer.

Det er i hans ånd, at Moesgaard, i partnerskab med H.C. Andersens Hus, har skabt New Danish Fairytale - en række unikke spiritus, der er destilleret fra de fineste organiske ingredienser i Andersens hjemland. Ambitionen er at fange kærligheden til Danmarks natur i en smagsvariation, der er poetisk og evig.


Vis mere
Vis mindre

H.C. Andersen Grapewine Gin

249,00
TypeGin
Alc %40%
LandDanmark
Velegnet tilDrinks & cocktails
Flaskestørrelse50 cl.
VarenummerHV0074