H.C. Andersen Filippa Gin
H.C. Andersen Filippa Gin

H.C. Andersen gin - en hyldest til den fynske æblesort, Filippa!


Filippa Gin er inspireret af det gamle sydfynske æble Filippa, som Mosgaard har brugt til at lave en spændende og sødmefuld gin. Smagen af enebær er rigtig flot integreret med syren og sødmen fra æblet. Selve ginnen er økologisk og lavet med klassiske botanicals som lakridsrod, anisfrø, nelliker, peber, korianderfrø og citrusskal. Den destillerede gin infuseres med æblerne, som, når de har trukket i ginnen, destilleres separat og endnu en gang tilsættes ginnen. Resultatet er en skøn, sommerlig ginoplevelse.

Farven er klar med et flot grønligt skær og duften er frisk og frugtig med enebær, citrus og modne æbler. Smagen er cremet og fyldig, og byder på lækre noter af æble, peber og lime.

Nydes bedst i en GT garneret med æble og timian.

H.C. Andersen Gin – et nyt dansk eventyr:

Som barn ville den fremtidige verdensberømte historiefortæller Hans Christian Andersen hjælpe sin mor med at indsamle og tørre planter og urter til apoteket i sin husbygning, der også var hjemsted for et destilleri.

Dette var sandsynligvis kilden til hans fascination af alle de forskellige planter og vegetationer, som senere kom til live i de utallige fabler og eventyr, som han skrev. I hvilket omfang det påvirkede forfatterens fantasi kan vi kun kan gætte på. Men helt sikkert er det, at Hans Christian Andersens digte, historier og papirudskæringer er elsket over hele verden, og samtidig er de med til at inspirere generationer med deres fine følelse af nuancer og detaljer.

Det er i hans ånd, at Mosgaard, i partnerskab med H.C. Andersens Hus, har skabt New Danish Fairytale - en række unikke spiritus, der er destilleret fra de fineste organiske ingredienser i Andersens hjemland. Ambitionen er at fange kærligheden til Danmarks natur i en smagsvariation, der er poetisk og evig.

Om producenten:

Mosgaard Whisky er et destilleri beliggende i Sydfyns skønne og idylliske natur. Fra det nedlagte landbrug, som nu huser destilleriet, har man udsigt til Langelandssundet og æbleplantager – et passende vue eftersom netop æbler optræder med regelmæssighed i Mosgaards produkter.

Mest kendt er mikrodestilleriet for sin whisky. Whiskyen lagrer typisk på små 50-literstønder, og man eksperimenterer med fade der har indeholdt både Oloroso og Pedro Ximenez-sherry, portvin og bourbon.

Udover whisky laver Mosgaard også en række forskellige økologisk gins i deres specialfremstillede dampinfusionskedel.

Vis mere
Vis mindre

H.C. Andersen Filippa Gin

Før 599,00
199,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeGin
Alc %40%
LandDanmark
Flaskestørrelse50 cl.
VarenummerP80500110
Mest sete varer
Mission Gin
Mission Gin Før 329,00
299,00
Ron de Caribe
Ron de Caribe Før 449,00
349,00
H.C. Andersen Filippa Gin
H.C. Andersen Filippa Gin Før 599,00
199,00
Guimard XO Cognac
Guimard XO Cognac Før 699,00
499,00
Andre har også købt
H.C. Andersen Oak Cask Gin
H.C. Andersen Oak Cask Gin
Før 599,00
249,00
Calvados 15 år
Godet Antarctica Icy White 5 cl.