Solidt håndværk med blid restsødme
Riesling er en af klodens mest alsidige druesorter. Med en høj, frisk syre og citrusdrevet frugtprofil, bliver den produceret i alt fra knastør til hvinende sød. Denne vin er en Feinherb, hvilket betyder, at der efterlades en lille smule restsødme, som på smukt vis harmonerer fortrinligt med den sprøde, høje syre. Sødmen er dog endnu mere subtil, end hvad der ellers forventes af en traditionel Feinherb.
Det er ikke for sjov, at Stefan Breuer kalder denne serie for "Handwerk". Her er der nemlig håndværk i topkvalitet fra det højtelskede Rheinhessen!
Vinens karakter:
Her får du et topklassisk Riesling-udtryk, hvor citrus- og stenfrugt dominerer sammen med friske blomsternoter. Denne Riesling er en Feinherb, hvilket betyder, at der er en meget let sødme, som feder vinen lidt op. Sødmen harmonerer perfekt med den friske syre og mineralske egenskaber. Du kommer også til at opleve en blid, klassisk note af petroleum, som er varemærket for Riesling-druen.
Hvad er vinen velegnet til?
Nyd den uden mad, eller servér den til fisk, østers og lette salater.
Serveringstemperatur 8 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Fremstillet på 100% Riesling, hvor man har efterladt 14,8 g./l. restsukker. Ved produktionen kombinerer Stefan Breuer traditionelle og moderne fremstillingsmetoder, hvor han eksperimenterer og lægger stor vægt på detaljerne. Vinen fremstilles i hånden og i små partier. De fleste af vinene lagres i brugte barrique eller træfade, hvilket giver hvert fad sin unikke charme og bidrager til stor fornøjelse i duft og smag.
Om producenten:
I maj 2006 begyndte Stefan Breuer at producere vin. Han startede med kun 1 hektar land beplantet med vinstokke, men siden er der sket meget. Producenten Stefan Breuer er nu i besiddelse af intet mindre end 11,5 hektar land i forskellige dyrkningsområder. 10,5 hektar i Tyskland, i områderne Rheingau (omkring Geisenheim, Johannisberg og Erbach) og i Rheinhessen (omkring Grosswinternheim). Den sidste hektar er fordelt på områder i Rioja, Spanien og Piemonte, Italien. Mangfoldigheden i vinmarkernes beskaffenhed skaber karakterfaste og nuancerede vine.
Stefan Breuers filosofi og ambition består i at producere moderne vine uden at afstå fra traditionerne. Meningen er at man skal kunne smage ”terroiren” – altså jordbundskarakteren, med alle dens facetter.
Stefan kommer fra en lang afstamning af fænomenale vinproducenter i Rheingau. Hans berømte onkel, Georg Breuer, er nok den person der først falder i tankerne. Forbindelsen fra vinmarkerne til de snørklede processer i vinkælderen er tillært gennem mange år, og tilbage i 2006 gik Stefan solo, og er siden gået på opdagelse på sin egen måde. Med stor succes!
Vinverdenen udvikler sig konstant – den bliver mere international, varieret og oplevelsesorienteret.
Stefan Breuer tager højde for dette med fremstilling af moderne vine, udveksling af erfaringer med kolleger, og deltagelse i vinsmagninger hos samarbejdspartnere.
Som han siger: ”Gode ideer kan kun ske når du åbner øjnene”!
”Vin er nydelse og lidenskab. Få ting er lige så spændende og varierende som vin. Uanset om man arbejder i vingården eller i kælderen, så handler det om at få det bedste ud af druerne - det er min passion.” - Citat: Stefan Breuer.