Goru Monastrell
Goru Monastrell
5 stjerner i Vinavisen.dk i uge 2 2018:
"Vellavet rødvin på druen Monastrell med et tilskud af Cabernet Sauvignon. Vinen er i fin balance med god frugt, bløde tanniner og en lang eftersmag. I smagen kirsebær og fint integrerede fadnoter."

Jumilla ligger i det sydøstlige Spanien, i smørhullet mellem Middelhavet og Spaniens centrale højslette. Området har flere århundreders historie indenfor vinproduktion. Allerede under den romerske erobring af Spanien lavede man vin her.

Under vinpesten, phylloxera i midten af 1800-tallet, blev især Frankrig hårdt ramt. Det blev startskuddet til Jumillas opblomstring, da vinsalget til netop Frankrig steg enormt.
Klimaet her er meget varmt og nedbør er der ikke meget af. En fordel man dog har i Jumilla er at jordbunden er meget kalkstensholdig og det er med til at holde på fugten.

Denne muskelkraftige rødvin er lavet på hovedsagligt Monastrell (som kaldes Mourvedre i Frankrig) og et lille skvæt Cabernet Sauvignon. Vinen laves kun i specielt gode årgange og druerne der vokser i 900 meters højde over havets overflade, er høstet fra over 40 år gamle vinstokke. Druerne håndsorteres inden vinifikationen påbegyndes. Vinen undergår malolaktisk gæring i både franske og amerikanske egetræsfade, hvorefter den lagres i 12 måneder på de samme fade.

Her får du her en yderst potent og velstruktureret vin. En eksplosion af sorte frugter, lakrids, balsamico, krydderi og sød tobak, kæler for dine smagsløg. En vedvarende blød eftersmag afslutter vinen elegant. Kan varmt anbefales til eksempelvis højrebsbøffer fra grillen. Ilt gerne vinen en time inden servering – og husk de store rødvinsglas!

Producenten – Egobodegas, er en topmoderne vingård, hvad faciliteter angår. Deres ambition er klart defineret: kontinuerlig høj kvalitet og respekt for traditionerne i forhold til vinfremstillingen.

CWWSC. Gold medal
Guía Peñín. 90 points
Vis mere
Vis mindre

Goru Monastrell

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeJumilla
VinhusEgobodegas
Årgang2014
DruerMonastrell
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Velegnet tilSimre/gryderetter
Bøffer
Tapas
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531677
Mest sete varer
Andre har også købt
Goru Don Baffo
Goru Don Baffo
Fra 75,00
Arnoux Grenache Noir
Crémant de Bourgogne Tastevinage Brut