Goru el Blanco Moscatel/Chardonnay
Goru el Blanco Moscatel/Chardonnay
Denne spændende hvidvin er lavet på Moscatel – der tilfører frugt, og Chardonnay der bidrager med fedme og fylde. For at bevare friskhed og aroma høstes druerne om natten og gæres ved lav temperatur. I duften findes muskat, der kan minde om knust korianderfrø. Den karakterfulde og cremede smag følger op med noter af æbler og hvid grapefrugt. Drik den gerne ved 8-10 grader, til ovnbagt laks, kylling eller lettere Drik den gerne ved 8-10 grader, til ovnbagt laks, kylling eller lettere pastaretter. Det er en oplevelse!

Jumilla ligger i det sydøstlige Spanien, i smørhullet mellem Middelhavet og Spaniens centrale højslette. Området har flere århundreders historie indenfor vinproduktion. Allerede under den romerske erobring af Spanien lavede man vin her.

Under vinpesten, phylloxera i midten af 1800-tallet, blev især Frankrig hårdt ramt. Det blev startskuddet til Jumillas opblomstring, da vinsalget til netop Frankrig steg enormt.
Klimaet her er meget varmt og nedbør er der ikke meget af. En fordel man dog har i Jumilla er at jordbunden er meget kalkstensholdig og det er med til at holde på fugten.

Årgang 2016:

 5 stjerner på vinavisen.dk uge 50 2017, med følgende kommentar: " En interessant hvidvin, hvori druen Moscatel spiller hovedrollen sammen med Chardonnay. I smagen noter af citrus, pomerans, appelsinskal, pære og stødte æbler - samt et lille bittert bid, der gør vinen til en madvin."

Producenten – Egobodegas, er en topmoderne vingård, hvad faciliteter angår. Deres ambition er klart defineret: Kontinuerlig høj kvalitet og respekt for traditionerne i forhold til vinfremstillingen.
Vis mere
Vis mindre

Goru el Blanco Moscatel/Chardonnay

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %13%
LandSpanien
OmrådeJumilla
VinhusEgobodegas
Årgang2018
DruerChardonnay
Moscatel
SmagsretningFyldig
Frugtig
Halvtør
Velegnet tilFisk
Sushi
Kylling
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00631681
Mest sete varer
Edizione
Edizione Fra 200,00
Château Laussac
Château Laussac Fra 59,00
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 622,00
450,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Alsace
Alsace Før 914,00
699,00
Andre har også købt
Sancerre La Vigne Blanche
Quinta da Prelada Vintage 2011
Sancerre Le Grand Roc