Vildskab fra Jumilla!
Fantastisk vin fra Jumilla i det sydøstlige Spanien! Den smager som en drøm og vil gå rent ind hos dig der elsker en vin med råstyrke og karakter.
Vinens karakter:
Vinen her er produceret på druerne Petit Verdot, Monastrell og Syrah. De her druer passer godt til lige netop Jumilla, da de kun bliver bedre af solens varme stråler. Resultatet munder ud i en intens, saftig og kraftig rødvin med en dejlig duft af noter såsom solbær og jordbær med et fint strejf af chokolade og vanilje. Selve smagen fremstår halvtør med massere af saft, kraft og modenhed - nærmest cremet. Det her er virkelig kvalitet fra øverste skuffe!
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen egner sig især godt tungere madretter. Den er intens og kraftig, og nydes bedst ved cirka 14-15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Monastrell, Syrah og Petit Verdot. Den har fadlagret fire måneder på amerikanske egetræsfade.
Om producenten:
Producenten, Ego Bodegas, er en topmoderne vingård, hvad faciliteter angår. Deres ambition er klart defineret: kontinuerlig høj kvalitet og respekt for traditionerne ift. vinfremstillingen.
Ego Bodegas ligger i Jumilla i det sydøstlige Spanien, i smørhullet mellem Middelhavet og Spaniens centrale højslette. Området har flere århundreders historie indenfor vinproduktion. Allerede under den romerske erobring af Spanien lavede man vin her.
Under vinpesten, phylloxera i midten af 1800-tallet, blev især Frankrig hårdt ramt. Det blev startskuddet til Jumillas opblomstring, da vinsalget til Spanien steg enormt.
Klimaet her er meget varmt og nedbør er der ikke meget af. En fordel man dog har i Jumilla er, at jordbunden er meget kalkstensholdig, hvilket er med til at holde på fugten.