Altomvin.dk - 5 STJERNER og bedste julevine til over 100 kroner: "Smagsnoter: Ristet kaffe, solbærblade, menthol og nypudsede sko. Frugt af solbær/brombær. God, lidt rustik garvesyre, en god og integreret frugtsyre der giver vinen kant. En usædvanlig flot repræsentant fra det knap så berømmede Jumilla."
Spritnyt.com - 5 GLAS og 90 POINT Læs anmeldelsen nedenfor.
Fantastisk rødvin fra Jumilla!
Vinen er resultatet af en stringent udvælgelse, hvor kun de bedste druer anvendes. Monastrell, Cabernet Sauvignon og Syrah er forenet i denne sublimt lækre vin. Druerne er høstet på det helt optimale modningstidspunkt. Mosten gærer – med skallerne – ved 28 grader, i 20-30 dage. Herefter lagres vinen i 12 måneder på amerikanske og franske egetræsfade.
Vinen har en intens dyb farve af kirsebær, med et violet skær. Delikate sorte frugtaromaer og røgede noter pirrer næsen. Smagen er struktureret, kraftig og særdeles appetitvækkende. Søde tanniner indrammet i elegance afrunder vinen perfekt. Vi anbefaler at du dekanterer vinen på karaffel 2 timer inden servering. Julemad, bøffer, steg af okse- eller vildtkød og kraftige oste, supplerer vinen fremragende!
Vinstyrke2.dk - 5 stjerner: "Spansk kraftkarl fra det varme Jumilla. Animalsk, nordrhône-agtig i duften tilsat lidt jammy bærfrugt og tobak. Relativt mundudtørrende og med en del raspende tanniner, men frugten brager godt igennem i form af koncentreret solbær og mørk blomme – og i tilgift en smule grøn urt og noter af chokolade.
Vinene fra området har en tendens til overdreven sødme, men her er der fin balance. En absolut grillvenlig sag til både lam, okse og gris."
Spritnyt.com - 5 GLAS og 90 POINT: "Blend fra Jumilla i det østspanske. Fyldig krydret næse. Fortsætter i smagen med masser af koncentration. Brombær, lakrids, varme krydderier og vanilje i smagen. Flot balance og en krydret varm afslutning."
Jumilla ligger i det sydøstlige Spanien, i smørhullet mellem Middelhavet og Spaniens centrale højslette. Området har flere århundreders historie indenfor vinproduktion. Allerede under den romerske erobring af Spanien lavede man vin her.
Under vinpesten, phylloxera i midten af 1800-tallet, blev især Frankrig hårdt ramt. Det blev startskuddet til Jumillas opblomstring, da vinsalget til netop Frankrig steg enormt. Klimaet her er meget varmt og nedbør er der ikke meget af. En fordel man dog har i Jumilla er at jordbunden er meget kalkstensholdig og det er med til at holde på fugten.
Producenten – Ego Bodegas, er en topmoderne vingård, hvad faciliteter angår. Deres ambition er klart defineret: kontinuerlig høj kvalitet og respekt for traditionerne i forhold til vinfremstillingen.