Glencadam Origin 1825
Glencadam Origin 1825

Lækker, let-drikkelig whisky som kan nydes af de fleste.


  • Glencadam Origin 1825 er navngivet efter året for destilleriets grundlæggelse.

  • Til denne whisky har master blenderen udvalgt og sammensat whisky fra bourbonfade af amerikansk eg, samt whisky, som er efterlagret på fade der tidligere har indeholdt sherry.

  • Farven har en varm, gylden karakter og duften er let og delikat med syltede pærer, malt og smørcreme.

  • Smagen har medium fylde med noter af vanilje, citrusfrugter, marcipan og æbletærte.

  • Bør nydes rent.

Om producenten:

Glencadam, med sin karakteristiske røde skorsten, ligger i Brechin, som et af de få overlevende destillerier i det østlige højland. Destilleriet er bygget i 1825 – ikke længe efter en ny afgiftslov i 1823 gjorde destillation lovligt i større stil i Skotland. Siden 2003 har destilleriet været ejet af Angus Dundee, og siden 2005 har destilleriet kørt på døgndrift.

Der er dog ikke meget der har ændret sig i produktionsmetoden hos Glencadam. Man har stadig en mash tun af støbejern og to pot stills som er udformet på en måde der giver en ganske let og elegant spiritus. De to oprindelige dunnage lagerbygninger fra 1825 er stadig i brug.

Det er stadig kun en begrænset del af whiskyen aftappes som single malt, da langt størstedelen af produktionen bruges i blends. Angus Dundee ejer blandt andet mærkerne Scottish Royal, Glen Parker og The Dundee, og man må formode, at en stor andel af disse er Glencadam. Heldigvis har man også et fornyet fokus på single malt – især siden Angus Dundee overtog. I 2016 blev hele kerne-sortimentet reformeret. Glencadam hverken kølefiltrerer eller farver whiskyen med karamel.
Vis mere
Vis mindre

Glencadam Origin 1825

329,00
   På lager
Antal
TypeWhisky
LandSkotland
Alc %40%
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500312
Andre har også købt
Visan Côtes du Rhône Villages
Hyggekurv
Hyggekurv
Før 796,00
650,00
Spanien Kassen
Spanien Kassen
Før 785,00
525,00