GG Riesling Trocken Thörnicher Ritsch
GG Riesling Trocken Thörnicher Ritsch
“GG” står for Grosses Gewächs og er firmaets topvin fra de bedste og ældste vinmarker.. Kun de bedste tørre vine får denne betegnelse. Denne vin er lavet på de bedste druer fra Thörnicher Ritsch-bjerget i Mosel og indholder kun 8,4g restsukker pr. liter. Flot, ren druesmag med mineralsk islæt. Fremragende vin til forretter og specielt til sushi.
En tør (”trocken”) Riesling fra området Thörnicher Ritsch i Mosel-dalen, med kun 8,4 g restsukker pr. liter.
En sød Riesling ligger til sammenliging på omkring 27 g pr. liter.

Druerne kommer fra 80 – 100 år gamle vinstokke, der har vokset på sydvendte skråninger. Jorden er skiferholdig med lerpartikler, hvilket er med til at give vinen dens lækre mineralitet og frugtighed. Smagen åbner sig efter kort tid i glasset, men bliver endnu bedre, hvis vinen dekanteres.

Herlig hvidvin som i uge 46 fik 5 stjerner på vinavisen.dk, med følgende ord: "Frisk hvidvin med en god og karakteristisk Riesling-smag, tør og med sin markante citrussyre udpræget til mad. Flasken har skruelåg."

I 1628 arvede familien Ludwig er lille stykke land i Thörnich, ved Mosel-floden. Allerede dengang grundlagdes Weingut Gebrüder Ludwig og i dag – næsten 400 år og mange generationer senere – driver Meike og Thomas Ludwig vingården videre med stor passion og lidenskab. Cirka 10 hektar land beplantet med vinstokke på stejle, skiferholdige sydsydvest vendte skråninger, har Ludwig til rådighed og man har valgt at specialisere sig i Riesling vine. Man dyrker dog også andre druer, men det er især deres Riesling vine der udmærker sig ved at have en utrolig flot og indsmigrende karakter.

Hos Weingut Gebrüder Ludwig tilstræbes det, at man i vinfremstillingen går efter den højeste kvalitet ved hjælp af naturlige midler og som Thomas siger: ”Så meget som nødvendigt – så lidt som muligt.”

I disse år oplever Mosel den måske største koncentration af unge, ambitiøse og talentfulde vinmagere i sammenligning med resten af vintyskland. Unge, der målrettet og kompromisløst brænder for den fremragende og forførende moderne-klassiske Mosel-stil. Meike og Thomas er symboler på netop dette og vi anbefaler dig at prøve deres vine!
Vis mere
Vis mindre

GG Riesling Trocken Thörnicher Ritsch

   På lager
Antal
TypeHvidvin
Alc %12%
LandTyskland
OmrådeMosel
VinhusWeingut Gebr. Ludwig
Årgang2016
DruerRiesling
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Salater
Kalv
Risotto
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT01231009
Mest sete varer
Andre har også købt
Ritsch Riesling Trocken
G3 Grauburgunder
G3 Grauburgunder
Fra 110,00
Alsace Pinot Gris