Gattavecchi Vino Nobile di Montepulciano DOCG
Gattavecchi Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Vino Nobile - Brunellos generte lillebror.


Montepulciano er beliggende cirka 70 km sydøst for Siena og er hjemsted for en af Italiens ikoniske vine, Vino Nobile di Montepulciano. Fra gammel tid har det altid været en af de mest efterspurgte og kostbare vine, men har igennem de sidste 20-30 år levet lidt i skyggen af nabodistriktet Montalcino, hvorfra Brunello kommer.

Montepulciano er et meget mindre område, og der findes kun omkring 100 vingårde, hvilket er en del af forklaringen på, at vinene herfra har stået lidt i skyggen af Brunello. En anden forklaring er nok også, at udviklingen ikke er fulgt helt med. Her finder man stadig meget gammeldags vine, fyldige, kraftige, men knap så frugtdrevne. Og det er vi heldigvis stadig mange der også godt kan sætte pris på.

Vinens karakter:

Farven er dyb granatrød. Duften er delikat og gennemtrængende med antydninger af moden blomme. Smagen er tør, varm og robust, og så afsluttes vinen med en behagelig tørhedsgrad og velintegrerede tanniner.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er en perfekt ledsager til rødt kød, vildt og fyldige, modne oste.

Vinen bør åbnes mindst to timer før servering eller dekanteres. Nyd den gerne ved cirka 18-20 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 90% Sangiovese og 10% lokale røde druer. Efter gæring lagrer vinen på slovenske og franske egetræstønder i 24 måneder. Herefter hviler den i seks måneder på flaske, inden den frigives til salg.

Om producenten:

Gattavecchi er et historisk navn i Montepulciano og er navnet på en familie, der i fire generationer har dedikeret sig til vinproduktion. Men det har absolut ikke været uden udfordringer. I 1944, under 2. Verdenskrig, ødelagde den tragiske bombning vinfremstillingen for bedstefar Vincenzo. Vincenzos søn, Valente Gattavecchi, genopbyggede med hjælp fra sin mor Sidonia vingården i såvel vinmarken som i kældrene i Simoneschi-Baroncelli, som tidligere havde hørt til klosteret i Padri Serviti. Herefter var Gattavecchi endelig i stand til igen at lave fremragende vine – og det har man gjort lige siden.
Vis mere
Vis mindre

Gattavecchi Vino Nobile di Montepulciano DOCG

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %14%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusGattavecchi S.R.L.
Årgang2016
DruerSangiovese
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Fadpræget
Velegnet tilSimre/gryderetter
Smagfulde oste
Fuglevildt
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12030316