Frederiksdal 2015
Frederiksdal 2015
Frederiksdal 2015
 
Frederiksdals klassiker. Vores mest frugtige vin er fremstillet på Nordens drue; det gamle danske Stevnsbær.  
 
ANVENDELSE: Vinens relativt lave alkohol og fine syre gør den perfekt til klassiske faste, får- og komælksoste. Den er unik til blå oste, desserter med bær eller julens risalamande. 
 
VINIFIKATION: For at bevare maksimal frugt er vinen tappet direkte fra ståltankene. Kirsebærrene kommer fra vores unge træer på Skælstrupmark, der giver frugt og charme, samt en smule fra vores ældste træer på Nielstrupmark, der tilføjer struktur og intensitet. Alle bær har vildgæret i 2-4 dage for at tilføre en mere kompleks smag. Herefter er de presset og gæret færdig på ståltanke, da det bevarer frugtsmagen bedst.  
 
Vinen har godt af en tur på karaffel inden servering – og gerne 2-3 timer før. Den holder sig fint åbent i 1-2 uger, hvis den opbevares et køligt sted.  
 
HISTORIK: Frederiksdals årgangsvin er fremstillet i 2008 (meget få flasker), 2009, 2011, 2012, 2013 og nu 2015. 
 
6 ’STJERNER’ PÅ GASTROMAND.DK

”Awesome! Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal starte! Der er ingen tvivl om, at Frederiksdal har rykket sig endnu engang og det er ikke ned af! En overvældende duft af modne kirsebær, bitre mandler, kirsebærsten og marcipan! Det her er elegant, det er smukt og velbalanceret mellem fedme og syre. Vi er imponerede!” 
 
91/100 POINT PÅ VINKREUTZER.DK

”En lille perle. Det er den helt almindelige udgave fra en af vores absolut mest interessante frugtvinsproducenter. Lad os bare igen konstatere, at resultatet er bedre end sidste år. Det vælter op af glasset med en kaskade af sorte kirsebær, som understreges af krydrede noter som tørrede urter. Så udvikler frugten sig og der kommer brombær, hindbær og et frisk pust af orange. Alt sammen i en stil hvor frugten bliver smækket lige i hovedet på dig og du bare skal tage imod og nyde.” 
 
✭  ✭  ✭  ✭  ✭   MADS JORDANSEN, WINELAB.DK   

”Intens og dyb duft af kirsebærsauce, søde delikate krydderier, lidt mynte og oliven – det hele i en stor harmoni. Rund og blød struktur med stor og harmonisk dybde. Lang, let varmende og dyb eftersmag. Virker mere sødmefuld og med en mere nedtonet syre, end tidligere årgange har haft, og det klæder helt bestemt vinen.”
Vis mere
Vis mindre

Frederiksdal 2015

145,00
   På lager
Antal
VinhusKirsebærvin
Årgang2015
Flaskestørrelse50 cl.
VarenummerPM9100922