Domaine Huguenot Fixin
Domaine Huguenot Fixin

Fixin når den er bedst.


Opfattelsen af, at Fixin-vine nødvendigvis er tunge og lidt aggressive bliver virkeligt gjort til skamme her. Her får du Fixin med klasse!

Vinens karakter:

Nøgleord for denne vin er: Elegance og race! Leret i undergrunden giver vinen dens strukturerede og fyldige karakter, mens kalken giver umiddelbarhed, finesse og race.

Det er en vin som både i duften og smagen giver meget fra sig med modne nuancer af vilde kirsebær, hindbær, blåbær og krydderier, og samtidig en friskhed og sprødhed, som gør den meget harmonisk.

Hvad er vinen velegnet til?

Server den gerne til fuglevildt, kalvekød og lam.

Bør serveres ved cirka 16 grader.

Vinmarkerne:

Marken 'Les Petits Crais' eller 'Aux Petits Crais' er næsten en hemmelighed i kommunen. Godt skjult øst for selve landsbyen Fixin, er det en af de mindste vinmarker i kommunen med en undergrund af ler og kalksten. Vinmarken er kendt for at give aromatiske, frugtrige vine med Fixins klassisk strukturerede stil.

Anmeldelser:


  • Wine Enthusiast - 91 Point

Om producenten:

Familien Huguenot producerede vin i Marsannay allerede inden den franske revolution i 1789, så nogle af de aktuelle vin- marker har været dyrket af den samme familie i 10 generationer og i mere end 200 år. Det kan man kalde kontinuitet! Ejendommen fik nogenlunde sin aktuelle størrelse i slutningen af 1960’erne, hvor Jean-Louis og Eliane Huguenot – forældrene til den nuværende ejer, Philippe Huguenot – bragte vinmarkerne fra 5 til 23 ha. De enkelte parceller fordeler sig i dag i appellationerne Bourgogne, Marsannay, Fixin, Gevrey-Chambertin og endelig en lille parcel i Grand Cru ”Charmes-Chambertin”.

Philippe Huguenot arbejdede i flere år med sin far, inden han fuldførte en uddannelse i ønologi og efterfølgende overtog vingården i 1994. Allerede i faderens tid påbegyndtes en gradvis omstilling til økologisk produktion. I 2007 var man nået til en økologisk produktion på 50% af ejendommen, og med årgang 2013 markerede man på Domaine Huguenot en fuld økologisk godkendelse af hele produktionen (i dag ca. 120.000 flasker årligt).

Men udviklingen vil sandsynligvis ikke standse her: Philippe og hans kone, Valérie, interesserer sig meget for den biodynamiske tanke…

I det hele taget bliver der tænkt meget på alle produktionsled på Domaine Huguenot, fra dyrkning til vinificering. Overgangen til økologi har betydet et farvel til pesticider, insekt- og ukrudtsmidler, men til gengæld hyppige pløjninger i vinmarker og flere manuelle processer på vinstokkene året rundt. ”For at lave store vine skal man udvise passion og tålmodighed”, siger Philippe. ”Vores vine starter i vinmarkerne, derfor fokuserer vi på hver enkelt parcel for at opnå den bedste druekvalitet og fange terroirens særpræg”.

Domaine Huguenots vine er simpelthen så ekstremt vellavede vine!
Vis mere
Vis mindre

Domaine Huguenot Fixin

369,00
   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
Årgang2013
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Elegant
Velegnet tilKalv
Lam
Fuglevildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerPM3060313
Andre har også købt
Grenache Grandiose
Grenache Grandiose
Fra 90,00
Syrah/Grenache
Syrah/Grenache
Før 741,00
499,00
Château des Baraillots