Falesco Vitiano
Falesco Vitiano

Ren Cabernet Sauvignon fra Falesco - yderst charmerende!


Kun de bedste Cabernet Sauvignon-druer bliver brugt til denne herlige vin. Det er en ret intens vin, der har utrolig meget at byde på i både duft og smag. Den har fået to måneders fadlagring og det er blandt andet med til at tilføre vinen en velafbalanceret sødme.

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, februar 2021:
"Italiensk Cabernet Sauvignon er ofte fra Toscana – men ikke her. I stedet er vi i Umbria, og så kan jeg blive lidt spændt på, om det bliver for varmt i udtrykket. Det er dog slet ikke tilfældet med denne overraskende lækre Vitiano, der godt nok har en stor og lækker fylde, men som også er meget nuanceret og velkomponeret. Der er en del noter af kirsebær, hvilket normalt ikke er et kæmpe plus i min bog, men her er de sat sammen på en blød, blid og balanceret måde, hvor der bliver bundet flotte tråde mellem det fyldige frugtdrevne og de diskrete, tørre træk af forfriskende syre og fadpræg. En rigtig dejlig vin, der både charmerer og imponerer."

Vinavisen.dk - 5 stjerner, januar 2021.

Vinens karakter:

Vitiano Cabernet Sauvignon har en intens rød farve med violette refleksioner. På næsen har aromaen forskellige træk, som er godt afbalanceret med træets sødme. Smagen er stærk, glat behagelig med en rig endelig.

Hvad er vinen velegnet til?

Vitiano vil være meget velegnet til en krydret gryderet med enten kylling eller vildt.

Serveringstemperatur cirka 14-16 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på ren Cabernet Sauvignon, og har fadlagret to måneder på barrique-fade.

Om producenten:

Falesco blev grundlagt i 1979 af det ikoniske brødrepar Riccardo og Renzo Cotarella, og målet har altid været det samme – produktion af topkvalitets vine. I dag regnes de for at være den bedste producent i Lazio/Umbrien-distriktet, der ligger i Midtitalien. Vingården ligger i Lazio-regionen tæt på grænsen til Umbrien. Faktisk besidder Falesco også en vingård i netop Umbrien, hvor man også har en betydelig produktion.

Vingården Falesco er Lazio-regionens suverænt bedste vinproducent. Riccardo Cotarella betragtes som en af verdens bedste vinmagere, og sammen med hans bror Renzo ejer han vingården. Renzo er tilmed administrerende direktør hos topproducenten Marchesi Antinori i Toscana – så man skal altså lede længe efter en større garanti for kvalitet!
Vis mere
Vis mindre

Falesco Vitiano

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeLazio
VinhusFalesco
Årgang2019
DruerCabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilSimre/gryderetter
Kylling
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
flaskehalsen.nu
vinavisen.dk
VarenummerT00531743
Mest sete varer
Andre har også købt
Falesco Le Pòggere Rosso
Troupe Albariño
Troupe Albariño
Fra 100,00
Beauvignac Chardonnay