Karakterfuld hvidvin fra Falesco
Til fremstilling af Poggio dei Gelsi har vingården udvalgt nogle af de fineste druer fra udvalgte vinmarker i området omkring Bolsena-søen.
Vinens karakter:
Meget direkte i duften, med noter af abrikos og gul fersken, samt et strejf af kamille. Vinen er meget velsmagende og har stor balance mellem dens fyldige frugt og syren. Eftersmagen er kompleks og behagelig.
Hvad er vinen velegnet til?
Forrygende til fisk og skaldyr, men også meget velegnet til lyst kød, fjerkræ og lette salater.
Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på Roscetto, Trebbiano og Malvasia. Druerne kommer fra området omkring floden Bolsena og vinstokkene er i gennemsnit 16 år gamle. Hver druesort gæres separat. Mosten overføres efter en meget skånsom presning til rustfri ståltanke. Alkoholisk gæring sker ved brug af naturlig gær ved en temperatur på 13-15 grader.
Om producenten:
Falesco blev grundlagt i 1979 af det ikoniske brødrepar Riccardo og Renzo Cotarella, og målet har altid været det samme – produktion af topkvalitets vine. I dag regnes de for at være den bedste producent i Lazio/Umbrien-distriktet, der ligger i Midtitalien. Vingården ligger i Lazio-regionen tæt på grænsen til Umbrien. Faktisk besidder Falesco også en vingård i netop Umbrien, hvor man også har en betydelig produktion.
Vingården Falesco er Lazio-regionens suverænt bedste vinproducent. Riccardo Cotarella betragtes som en af verdens bedste vinmagere, og sammen med hans bror Renzo ejer han vingården. Renzo er tilmed administrerende direktør hos topproducenten Marchesi Antinori i Toscana – så man skal altså lede længe efter en større garanti for kvalitet!