Falesco Est! Est!! Est!!!
Falesco Est! Est!! Est!!!

Frisk, frugtig og virkelig god til prisen!


Læskende hvidvin fra Lazio/Umbrien-regionens bedste vinproducent, Falesco.

Vinens karakter:

Vinen er frisk, og byder på frugt og blomst, i både duft og smag. Den er fint struktureret med en god syre der giver vinen en god balance.

Historien om den underfundige titel:

Est! Est!! Est!!! er en af Italiens mest kendte hvidvine, og det skyldes ikke kun den gode kvalitet. Titlen stammer fra en hyggelig myte om den tyske biskop Függer - eller Giovanni Defuk, som han kaldes i Lazio-regionen. Biskoppen, som i år 1111 var på vej til Henrik d. V’s kroning i Rom, var - udover at være religiøs - en mad- og vinglad mand. Og derfor havde han medbragt sin vinspejder, Martin.

Biskoppen besluttede sig for at sende den unge mand i forvejen for at finde et passende overnatningssted til dem. Biskopper på den tid var, som bekendt, ikke kendt just for at være nøjsomme mennesker, så kravet var, at natteherberget skulle have vin af høj kvalitet. Når vintjeneren havde fundet den rette kro, skulle han skrive Est! (”vinum bonum est”: her er god vin) på døren til den kro, hvor de rimelige krav var opfyldt.

Efter en lang og udmattende rejse på de støvede landeveje så biskoppen endelig Martins store skrifttyper på døren til en kro i byen Montefiascone: ”EST! EST!! EST!!!”, stod der med store typer, og verdenshistoriens måske første, men under alle omstændigheder mest berømte graffiti var skabt. Dette var simpelthen stedet!

Myten er siden blevet anfægtet fra flere sider. Lokale historikere påstår fx, at den religiøse rejsende slet ikke var biskop, men derimod en desertør som forlod Henrik d. V’s hær i nærheden af Montefiascone og som døde der to år senere. Denne version var dog hverken særlig romantisk eller fremmende for vinsalget... derfor er vi helt overbeviste om at myten holder vand!

Hvad er vinen velegnet til?

Est! Est!! Est!!! er perfekt som aperitif, samt til lettere fiskeretter og salater.

Serveringstemperatur cirka 10-12 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 50% Trebbiano, 30% Malvasia Bianco og 20% Roscetto.

Om producenten:

Falesco blev grundlagt i 1979 af det ikoniske brødrepar Riccardo og Renzo Cotarella, og målet har altid været det samme – produktion af topkvalitets vine. I dag regnes de for at være den bedste producent i Lazio/Umbrien-distriktet, der ligger i Midtitalien. Vingården ligger i Lazio-regionen tæt på grænsen til Umbrien. Faktisk besidder Falesco også en vingård i netop Umbrien, hvor man også har en betydelig produktion.

Vingården Falesco er Lazio-regionens suverænt bedste vinproducent. Riccardo Cotarella betragtes som en af verdens bedste vinmagere, og sammen med hans bror Renzo ejer han vingården. Renzo er tilmed administrerende direktør hos topproducenten Marchesi Antinori i Toscana – så man skal altså lede længe efter en større garanti for kvalitet!


Vis mere
Vis mindre

Falesco Est! Est!! Est!!!

   På lager
Antal
Alc %12%
LandItalien
OmrådeLazio
VinhusFalesco
Årgang2019
DruerTrebbiano
Malvasia Bianco
Roscetto
SmagsretningFrugtig
Tør
Frisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Salater
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00631309
Andre har også købt
Pouilly-Fumé Fiou
Pouilly-Fumé Fiou
Fra 170,00
Alsace Pinot Gris
Sancerre Blanc Fiou
Sancerre Blanc Fiou
Fra 160,00