Indtagelse af Cinchona bark har været kendt af europæere siden det 17. århundrede, og har været en populær kur mod diverse typer feber.
Den aktive ingrediens kinin, er meget bitter og ikke specielt behagelig at indtage, hvorfor man har blandet det med sukker og vand (og til tider gin) for at gøre feber-dræberen mere appetitlig. Men det var ikke før en mand ved navn Erasmus Bond, i 1885 patenterede "en forbedret tonic væske tilsat kulsyre". Han var den første der kombinerede kininpulver med en hel palette af andre smage. Den moderne Tonic var født!
Classic Tonic:
Erasmus Bond har valgt at fremstille deres første tonic vand efter forskriften som det oprindeligt var hensigten med tonic; bitter og sød. Erasmus Bond Classic Tonic er den perfekte ledsager til London Dry Gins og andre delikate gintyper.
Duft: En klassisk blanding af citrusfrugter, en smule hyldeblomst og kinin.
Smag: Den fløjelsbløde fornemmelse er domineret af et brist af lakrids, kassiabark og citronskal øjeblikkeligt efterfulgt af kinin.
Eftersmag: En smuk balance mellem diskret bitterhed og frisk
skrællet citronskal hænger ved i en behagelig eftersmag.