Charles Ellner Millésime 2006 "Seduction"
Charles Ellner Millésime 2006 "Seduction"

Perfekt drikkemoden årgangs-champagne!


Delvist fadlagret årgangschampagne i Cuveé Speciale (producentens ypperste champagne). En flot gylden farve med delikate og vedvarende bobler. Frisk og livlig i duften, med antydninger af toast og lime. Smagen er livlig, generøs og vedvarende. Perfekt til Dronningens nytårstale!

Anmeldelser:

6 stjerner og 97 point på flaskehalsen.nu:
"En af de fine Champagne-producenter. En af producentens mest stolte og fine vine. Årgangschampagnen fra Charles Ellner har fået tilnavnet Seduction, og det forstår man virkelig godt. For dette er en helt og aldeles forførende Champagne, der både rummer de ristede og lækre noter af brød og de friske og liflige citrus-elementer. Eftersmagen er lang og med en superflot bund, der trækker oplevelsen i langdrag, og det er et ualmindeligt godt træk, når nu smagen er så forrygende, at man aldrig ønsker, den skal stoppe.

Skabt på en blanding af Chardonnay og Pinot Noir er dette en Champagne, der byder på et væld af komplekse smagsnuancer, og de velskabte bobler synes at vare ved i ligeså lang tid som de vidunderlige smagsnuancer. Charles Ellner viser igen, hvorfor dette er et Champagne-hus, der er svært at stå imod, når først de forførende og underskønne nuancer får frit løb. Og husk lige at tjekke prisen – for det er godt nok sjældent, at du får så høj Champagne-kvalitet til tilbudsprisen."


WINE ENTHUSIAST - 94/100
WINE SPECTATOR - 93/100
GILBERT & GAILLARD – Guldmedalje


Vinens karakter:

Denne fantastiske årgangs-champagne har en generøs og vedvarende mousse og en lys guldfarve. Duften som er meget kompleks byder på noter af stenfrugter, kalk og egetræ.  

Smagen er fyldig og tør, og så er afslutningen lang og varig, livlig og generøs.

Hvad er vinen velegnet til?

Perfekt som velkomstdrik til særlige lejligheder (eksempelvis Dronningens nytårstale). Også meget velegnet til fiskeretter, skaldyr og østers.

Server gerne champagnen ved 9-11 grader.

Sådan er Seduction 2006 fremstillet:

Champagnen er lavet på 75% Chardonnay (delvist lagret på gamle fade) og 25% Pinot Noir. Vinen er tilsat 2 gram sukker per liter - også kaldet "dosage". Tilsætter man under 6 gram sukker per liter betegnes champagnen som "Extra Brut" (ekstra tør).

Om producenten:

Charles Ellner er et familiefirma, der går 4 generationer tilbage og er beliggende i den vigtige champagneby Épernay. Huset ejer 54 ha. vinmarker, hvorfra mere end 70% af druerne til champagnefremstilling stammer, heraf er mere end 50% Chardonnay-druen.

I de over 2 km. lange kældre har Ellner til stadighed mellem 2.500.000 og 3.000.000 flasker liggende, og man sælger årligt mere end 1.000.000 flasker champagne, heraf 40% til eksport.
Vis mere
Vis mindre

Charles Ellner Millésime 2006 "Seduction"

499,00
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %12%
LandFrankrig
OmrådeChampagne
VinhusCharles Ellner
Årgang2006
DruerChardonnay
Pinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Delikat
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeChampagne
flaskehalsen.nu
VarenummerT01431065
Mest sete varer
Andre har også købt
Pierre Trichet Blanc de Noirs Brut
Charles Ellner Carte Blanche Brut
Aperitivo 1814