Frugtfuld og kompleks vin i klassisk Jumilla-stil
Indbegrebet af spanske, Jumilla. Her får du en vin fra et ørkenklima, som giver stor koncentration og robusthed. Få her en kraftig vin, som disker op med utrolige smæk for skillingen!
Jumilla bliver mere og mere respekteret for deres kvaliteter – smag her hvorfor!
Vinens karakter:
Vinen har en intens smag af modne frugter og krydderi af vanilje og kanel. I kombination med silkebløde tanniner gør det denne vin til en rigtig interessant oplevelse.
Hvad er vinen velegnet til?
Vinen fungerer rigtig godt til tapas, solide kødretter og modne oste.
Serveringstemperatur cirka 14-15 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på Monastrell, Syrah og Petit Verdot. Druerne er håndplukket og hver sort gærer individuelt med skallerne i 15-20 dage ved maksimalt 28 grader. Herefter lagres den 4 måneder på amerikanske egetræsfade.
Om producenten:
Producenten, Ego Bodegas, er en topmoderne vingård, hvad faciliteter angår. Deres ambition er klart defineret: kontinuerlig høj kvalitet og respekt for traditionerne ift. vinfremstillingen.
Ego Bodegas ligger i Jumilla i det sydøstlige Spanien, i smørhullet mellem Middelhavet og Spaniens centrale højslette. Området har flere århundreders historie indenfor vinproduktion. Allerede under den romerske erobring af Spanien lavede man vin her.
Under vinpesten, phylloxera i midten af 1800-tallet, blev især Frankrig hårdt ramt. Det blev startskuddet til Jumillas opblomstring, da vinsalget til Spanien steg enormt.
Klimaet her er meget varmt og nedbør er der ikke meget af. En fordel man dog har i Jumilla er, at jordbunden er meget kalkstensholdig, hvilket er med til at holde på fugten.