Edizione
Edizione

Kultvinen fra Farnese-ViniEdiziones karakter:

Denne formidable rødvin har en flot mørkerød farve, med en flot fedme og struktur. Den har en velkomponeret og intens bouquet af mørke kirsebær, modne solbær, sveskeblomme, tobak, mørk chokolade og lakrids. Smagen er særdeles kraftfuld, blød og fyldig, og med en dejlig frugtpræget eftersmag, som slutter med en lang finish af vanilje og mørk chokolade. Den har en flot "krop" i den maskuline stil.

Hvad er vinen velegnet til?

Edizione er fantastisk lækker til rødt kød, vildt og lam - især fra grillen. Den er også genial som hyggevin efter et godt måltid.

Edizione kan tåle at ligge i en god kælder i min. 6-10 år fra høsttidspunktet, og nydes bedst ved en temperatur på cirka 18 grader.

Sådan er Edizione fremstillet:

Edizione er fremstillet på fem forskellige druer: Montepulciano (33%), Sangiovese (25%), Primitivo (30%), Negroamaro (7%) og Malvasia Nera (5%). Dette har man gjort for at bevise, at man på udelukkende italienske druer kan lave vin, som i kvalitet kan måle sig med – ja, nærmest være bedre end de bedste supertoskanere. Vinen laves også for at bibeholde den enorme arv af oprindelige vinstokke, som findes i Italien.

Druesaften gærer i 25 dage og herefter modner vinen på egetræstønder,  i 13 måneder.  

Anmeldelser:


  • 99/99 point - Luca Maroni

  • 5/5 drueklaser - Duemilavini

  • 3/3 stjerner - Veronelli

  • 5/5 drueklaser - Bibenda

  • 91/100 point - Winespectator

  • 90/100 - Robert Parker

  • GULD - Berliner Wine Trophy

  • UGENS VINHIT - Vinexpressen

  • UGENS BEDSTE VIN - EkstraBladetOm Edizione:

Det er meget vigtigt at understrege, at vinen "Edizione Cinque Autoctoni" er Farneses flagskib, og ypperste kvalitetsvin. Hele fire gange er vinen blevet præmieret, som Italiens bedste rødvin. Den har modtaget over tyve internationale anerkendelser og rangerer dermed som en af de ti mest præmierede vine i verden. Grunden til at vi skriver dette er, at nogle sammenligner den med "Ultima Edizione", som har en helt anden struktur og er i et andet prisleje.
Vis mere
Vis mindre

Edizione

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådeAbruzzo
VinhusFarnese Vini SRL
Årgang2015
DruerSangiovese
Primitivo
Malvasia Nera
Negroamaro
Montepulciano
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
And
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531203