Edizione
Edizione
99/99 point  fra Luca Maroni
5/5 drueklaser - Duemilavini
3/3 stjerner - Veronelli
5/5 drueklaser - Bibenda
91/100 point i Winespectator:
"A rich red, sculpted by fine-grained tannins, this is well-oaked, with black raspberry coulis, boysenberry, mesquite smoke and herbed black olive flavors holding their own against the espresso, spice box and tobacco character. Should shine more as the oak is absorbed. Montepulciano, Primitivo, Sangiovese, Negroamaro and Malvasia Nera. Best from 2017 through 2027."

Farneses  kultvin Edizione er fremstillet på 5 forskellige druer: Montepulciano (33%), Sangiovese (25%), Primitivo (30%), Negroamaro (7%) og Malvasia Nera (5%). Dette har man gjort for at bevise, at man på udelukkende italienske druer kan lave vin, som i kvalitet kan måle sig med – ja nærmest være bedre end de bedste supertoskanere. Vinen laves også for at bibeholde den enorme arv af oprindelige vinstokke, som findes i Italien. 

Det er meget vigtigt at understrege, at vinen "Edizione Cinque Autoctoni" er Farneses flagskib, og ypperste kvalitetsvin. Hele fire gange er vinen blevet præmieret, som Italiens bedste rødvin. Den har modtaget over tyve internationale anerkendelser og rangerer dermed som en af de ti mest præmi- erede vine i verden. Grunden til at vi skriver dette er, at nogle sammenligner den med "Ultima Edizione", som har en helt anden struktur og er i et andet prisleje. Det er synd!

Vinfremstilling: Gæring i 25 dage, herefter opbevares vinen i vintønder for modning i 13 måneder.   

Smagsnoter:
Denne fantastiske rødvin har en flot mørkerød farve, med en flot fedme og struktur. Meget dyb granatrød. 

Den har en velkomponeret og intens bouquet af mørke kirsebær, modne solbær, sveskeblomme, tobak, mørk chokolade og lakrids.
Smagen er særdeles magtfuld, blød og fyldig og med en dejlig frugtpræget eftersmag, som slutter med en lang finish af vanilje og mørk chokolade. Den har en flot "krop" i den maskuline stil. Vinen er drikkeklar nu og de næste 6 -10 år. Denne vin bør nydes til rødt kød, vildt og lam eller blot som en meditationsvin.

Edizione kan tåle at ligge i en god kælder i min. 6-10 år fra høsttidspunktet, og bør serveres ved en temperatur på 18 °C.
Vis mere
Vis mindre

Edizione

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandItalien
OmrådeAbruzzo
VinhusFarnese Vini SRL
Årgang2015
DruerSangiovese
Primitivo
Malvasia Nera
Negroamaro
Montepulciano
SmagsretningFrugtig
Kraftig
Krydret
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Julemad
Bøffer
And
Kød fra grillen
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531203