Ebrius Governo IGT
Ebrius Governo IGT
Vinen der er lavet på 70% Sangiovese og 30% Merlot, er ret speciel, idet den er lavet på den gamle metode, Governo. Den har lagret 6 måneder på egetræsfade og herefter 3 måneder på flaske. Vinen byder på exceptionel rigdom i smagen med noter af kirsebær, brombær, og grape. På trods af den sublime koncentration er vinen harmonisk, tilpas krydret, og den lange behagelige eftersmag er elegant indrammet af silkebløde tanniner, der aldrig bliver bitre.   

Governo er én af de ældste vinifikationsmetoder, som traditionelt anvendes ved fremstilling af ung Chianti vin. Her tørres nogle af druerne fra høsten og de gæres selvstændigt. Denne most tilsættes derefter den unge vin og skaber en let eftergæring. Det resulterer i at vinen får langt større dybde og karakter. Metoden er forgangsbillede for Ripasso, som man kender fra Veneto.

Årgang 2016:

6/6 stjerner på flaskehalsen.nu, i uge 50 2017:
"Jeg er lidt splittet, når folk spørger mig om, hvad jeg synes om toscansk rødvin. Det skyldes selvfølgelig, at det er et spørgsmål, der kan sammenlignes med, om man generelt kan lide kød. For det kommer jo an på så meget.
Toscanere kan være vidt forskellige, men skal jeg pege på en toscansk type, jeg har svært ved at modstå, så er det Governo all’Uso. Det handler selvfølgelig om, at jeg er vild med bløde vine, og det finder vi i disse lækkerier.
Det er en superlækker oplevelse med bløde og mørke frugter, der minder om sol og sommer, selvom vi altså er i Toscana. Det er uanstændigt flot til prisen – og tæt på at kunne være i en klasse, der er mere end dobbelt så bekostelig."

98 ud af 99 point af Luca Maroni, med følgende kommentar:
“One of the best red wines of the year, hats off.” Luca Maroni - March, 03, 2017.
 
Vis mere
Vis mindre

Ebrius Governo IGT

   På lager
Antal
TypeRødvin
Vægt1 Kg.
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCasa Vinicola Fratelli Nistri
Årgang2018
DruerMerlot
Sangiovese
SmagsretningFyldig
Frugtig
Tør
Velegnet tilCharcuteri
And
Kød fra grillen
Gris
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531681
Mest sete varer
Andre har også købt
Panama 10 års
Syravola - Sicilien
Reserva Port Royal Oporto