Royal Oporto 20 års Tawny Port
Royal Oporto 20 års Tawny Port
91 point i Wine Spectator!

Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt af Royal Charter - The King D. Josè 1. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at
"opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 260 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokke er fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Da udbyttet aldring er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Efter plukning, er de meget modne druer håndplukket og knust med stilke. Maceration sker med "foden" flere gange om dagen indtil druer blandes med brandy.

Denne portvin er produceret og blandet dygtigt af vine, og har herefter fadlagret i 2o år.

Smagsnoter:

Den har en varm kastaniebrun farve. Rig, dyb og interessant aroma. På ganen er den moden, smuk og afbalanceret. Smag af nødder og figner, som bliver mere udtalt jo ældre vinen bliver. Smagen er også med sød sukker og frugt - simpelthen et herligt glas portvin.

Kan drikkes nu og gerne ved 17-18°C. Kan evt. dekanteres. Passer fint til blå ost, modne oste, nødde- eller chokoladedesserter.

Denne 20 års portvin har fået 88 point - Wine Spectator. "Elegant style. Aromas of honey, butterscotch and syrup follow through to a medium sweet palate, with a ligthly nutty, vanilla, salty aftertaste. Delicious. Drink now" James Suckling.

10 års tawny, 20 års tawny, og 40 års tawny er portvin der er lagret mange år på fad. De bør i teorien være i gennemsnit den angivne alder. Vingårdene klassificeres efter et indviklet system fra A til F, hvor A er bedst.

Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto 20 års Tawny Port

379,00
   På lager
Antal
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
ÅrgangUÅ (NV)
SmagsretningFyldig
Krydret
Halvsød
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypePortvin
Winespectator91 point
VarenummerT02131035