Royal Oporto Colheita Port 2003
Royal Oporto Colheita Port 2003
Den 10. september 1756 blev selskabet Real Companhia Velha grundlagt ved Royal Charter af D. Jose`- konge af Portugal. De vigtigste landmænd i det øvre Douro og de gode mænd i byen Porto, fik overdraget selskabet, som havde til opgave at "opretholde dyrkning af vinstokke samt bevare produktionen af disse vinstokke i deres naturlige renhed, til gavn for landbrug, handel og folkesundhed".

Med sine over 255 år med uafbrudt aktivitet, har Real Companhia Velha udviklet et verdensomspændende ry for sine fornemme vine og portvine. De betragtes i dag som den førende Douro producent, virksomheden ejer nogle af de fineste Quintas (ejendomme) i dalen, der repræsenterer over 750 hektar af premium vinmarker.

Denne portvin er fremstillet af druer fra vinmarker på tværs af Douro-floden, hvor vinstokke er fra 60 til 80 år. Disse marker er beplantet med forskellige druesorter som f.eks. Rufete og Souzão. Da udbyttet aldring er mere end en til halvanden tons per hektar, er det altid koncentreret. Efter plukning, er de meget modne druer håndplukket og knust med stilke. Maceration sker med "foden" flere gange om dagen indtil druerne blandes med brandy.

Portvinen er i besiddelse af en elegant og kompleks bouquet af tørrede frugter og nøddeligende aroma. Den er fløjsblød på ganen og imponerer alle der smager denne herlige portvin.

Kan drikkes nu og gerne ved 17-18°C. Kan evt. dekanteres. Passer fint til blå ost, modne oste, nødde- eller chokoladedesserter.

Skal du forkæle dig selv og dine gæster kan vi kun anbefale denne portvin. 

Colheita (udtales 'culjeta' = høstår på portugisisk) er af portvinstypen tawny – altså en fadlagret port, som også kaldes for årgangs-tawny. Colheita skal lagres i mindst syv år på store egetræsfade, og aftapningsåret skal stå på bagetiketten. Den er drikkeklar, når den er tappet, og udvikler sig ikke videre. Den ret korte prop viser, at den ikke er beregnet til langtidslagring efter tapning. Ved kølig og mørk opbevaring holder den dog fint uåbnet i adskillige år uden at miste sine kvaliteter; de yngre udgaver endnu længere end de ældre.

Da vinen ligger på fad indtil tapning og derfor er vant til luftkontakt under sin udvikling, kan den nydes åben i længere tid efter åbning, især hvis den opbevares koldt. En måned kan være en tommelfingerregel. De finere nuancer i de ældste vine vil dog efterhånden tabe noget. Da vinen er druespritforstærket og med høj sødmegrad, bliver den ikke dårlig eller sur som en almindelig vin, men mere tam i udtrykket, hvis man lader den stå åben meget længe.
Vis mere
Vis mindre

Royal Oporto Colheita Port 2003

349,00
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %20%
LandPortugal
OmrådePorto
VinhusReal Companhia Velha
Årgang2003
SmagsretningKrydret
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skimmelost
Dessert
Flaskestørrelse75 cl
TypePortvin
VarenummerT02131057