Clos de Vougeot Grand Cru
Clos de Vougeot Grand Cru
Clos de Vougeot er helt sikkert den ultimative repræsentation af vindyrkning i Bourgogne. Flere producenter konkurrerer om at opnå det bedste udtryk for det samme terroir. Den omhyggelige omhu i produktionen af denne vin resulterer i godt afrundede, raffinerede tanniner, hvis fløjlsagtige konsistens ledsager en elegant bouquet. Aromaer af lakrids, violer og trøfler udvikles efter et par års  ældning i kælderen.

Vinen har en flot strålende dyb granatæble rød farve. Kraftig duft af modne frugter såsom, blåbær, brombær, sorte kirsebær og delikat eg. Smagen er velstruktureret med meget silkebløde tanniner. Fyldig afbalanceret og lang eftersmag. I eftersmagen findes en elegant aroma med fine krydrede noter af nellike og peber.


Château de Santenay
Et Grand Cru slot i Bourgogne

Med 98 hektar vinmarker i forskellige parceller på Côte d'Or og Côte Chalonnaise, er Château de Santenay en af ​​de største ejendomme i Grande Bourgogne. Forskelligheden af ​​disse "klimaer" gør at slottet kan producere en bred vifte af vine, hvis karakter afslører de forskellige nuancer af Bourgognes druesorter.

Samtidig med at karakteren af ​​jorden er den afgørende egenskab ved terroir, er vinbonden en afgørende faktor for produktionen af vinen: Dette afspejles i vinmarkerne gennem valget af og brugen af nye teknikker. Fra beskæring, høsten, fremstilling og modningen af vinene.

Med respekt for klimaet og de særlige karakteristika begyndte Château de Santenay i 2000 en omlægning af deres vinmarker til et bæredygtigt landbrug. Dette resulterede i at slottet i 2004 opnåede certificeringerne "Qualité France" og "Terra Citis" som skal overholdes.

Denne forpligtelse til et bæredygtigt landbrug, er fulgt op af omhyggelig pleje af kvaliteten på ​​druerne. Der gøres alt for at bevare udtrykket i alle deres vine. For eksempel ved at kontrollere udbyttet og ved at høste ved optimal modenhed.

Om druerne er fra Pommard, Aloxe-Corton, Saint-Aubin En Vesvau eller Mercurey, bestræber Château de Santenay sig på at levere en trofast, respektfuld fortolkning af terroir i sine vine.
Vis mere
Vis mindre

Clos de Vougeot Grand Cru

1.495,00
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusChâteau de Santenay
Årgang2012/2014
DruerPinot Noir
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Velegnet tilAperitif/uden mad
Kalv
Fuglevildt
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00331023