Château de Fauzan
Château de Fauzan
Guldmedalje på Berliner Wine Trophy 2017!

5 stjerner på flaskehalsen.nu, december 2017:
"Minervois-området har en ganske særlig stjerne hos mig, for det er anderledes Languedoc-vine, der har en let og mineralsk tone. Her oplever vi en smuk duft, der indleder en oplevelse af rar smag med frugt og blidhed. Der er lidt skrattende tanniner undervejs, men som så ofte, når vi taler Minervois-vine, så er det vældig godt afstemt. Eftersmagen er temmelig lang, og den bliver lidt tør undervejs, men med et twist af lakrids-finesser bliver det et fint punktum for en flot vin."

5 stjerner i Spis Bedre/Smag på Vin, marts 2018:
"Tæt og koncentreret duft af sort frugt som brombær og blommer tilsat en stang engelsk lakrids. Lige så tæt og robust i munden med en lang frugtig og lakridset eftersmag. Flot syre og mild tannin. Landlig vin, som jeg kan se vil gå godt sammen med et par lammekoteletter og stegte kartofler."

5 stjerner i Finansbureauet:  
"Fin Minervois med teaktræ og ribs i næsen, opulent mund med toner af bitter chokolade og meget lang eftersmag med noter af tobak og hvid peber. En super all-round vin som også gør sig godt andesteg."

5 stjerner og GODT KØB i EB:
"Masser af mørk frugt i denne intens frugtige vin fra det sydfranske. Brombær, blommer og krydderier i smagen. Velbalanceret med en frugtig afslutning. Flot vin til prisen."

Vinen kommer fra det billedskønne område Minervois. Vindistriktet der ligger i Languedoc lige nord for Carcassonne, er sagnomspunden idet navnet stammer fra den græske gudinde Minerva. Tunge dufte af hvidløg og rosmarin kendetegner området, og dunkle, krydrede og fløjlsbløde vine er indbegrebet af vine fra Minervois. Château de Fauzan ligger ved byen, Livinière. Lige præcis her gror vinstokkene på skråninger, og det er altid her druerne kommer fra når man taler om topvine fra Minervois.

Vinen er lavet på 80% Syrah og 20% Grenache, og druerne er høstet fra markerne der omkranser byen Livinière. Den har en flot dybrød farve. Duften præges af sorte frugter og lakrids, og smagen er fuldfed, med en behagelig frugtig afslutning. Silkebløde tanniner komplementerer vinen.

Vis mere
Vis mindre

Château de Fauzan

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %14,5%
LandFrankrig
OmrådeMinervois
VinhusLe Grand Chais de France
Årgang2016
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Frugtig
Krydret
Velegnet tilJulemad
Ostebord
Lam
Hverdagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531303
Mest sete varer
Andre har også købt
Romate Brandy De Jerez Solera Reserva
Beauvignac Viognier
Porca de Murça Tinto