Vi er meget glade for, at vi har optaget direkte import af vinene fra Château Bouscaut. Aftalen kom på plads under vort besøg hos dem på slottet og på vinmessen Vinexpo. Det er endnu et af André Lurton's børn, Sophie Lurton-Cogombles, som ejer slottet (en foræring fra faderen). Siden 2004 er kvaliteterne hævet i betydelig grad og de forbedrer kvaliteten på vinene kontinuerligt.
Wine Enthusiast - 94 point
Château Bouscauts vinmarker har eksisteret siden det 16. århundrede, hvor slottet hed Haut Truchon. Det blev i 1929 omdøbt til sit nuværende navn. Samme år blev naboslottet, Valoux, en del af ejendommen. Selve slottet fik også sit tårn og kældre dette år.
Slottet havde mange forskellige ejere gennem det 20. århundrede. Fælles for dem alle var, at de ville forbedre og ændre både slot og vine.
Château Bouscaut fik i 1953 tildelt sin status som Grand Cru Classé. Det gælder både for slottets røde og hvide vine.
I begyndelsen af 1960 blev slottet fuldstændig ødelagt ved en brand, og kun kældrene blev efterladt intakt. Den daværende ejer sørgede for, at slottet blev genopbygget efter de oprindelige tegninger.
I 1979 blev slottet købt af Lucien Lurton, en velkendt Bordeaux-producent, som allerede ejede mere end ti andre prestigefyldte slotte i appellationer som Margaux (Brane-Cantenac) og Barsac (Climens).
I dag ejes slottet af Sophie Lurton, Lucien's datter. Hun arvede ejendom i 1992, og Laurent Cogombles, hendes mand, har været meget involveret i Bouscaut siden 1998. Ud over alt arbejdet med slottet er Laurent også præsident for sammenslutningen i Pessac-Léognan.
Igennem 37 år har familien foretaget talrige forbedringer. Der er bygget ny hal med gæringstanke i stål og siden også i beton. Markerne bliver kontinuerligt genplantet, og i 1990 blev endnu en ejendom, Château Lamothe-Bouscaut, knyttet til slottet.
Familiens bestræbelser for til stadighed at forbedre kvaliteten fortsætter med samme entusiasme!
Karakteristik:
Farve: Dybrød, svag violet kant
Bouquet: Masser af mørke bær, mokka og chokolade
Smag: Stor fylde med masser kompleksitet – mørke bær og chokolade. Flot eftersmag. Kraftig syre
God til: Kødretter, gerne steaks på grill, and
Serveringstemperatur:17-18 grader
Lagringspotentiale: Drikkeklar nu, men holder sagtens 8-12 år endnu
Druer:65% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec
Appellation:
Pessac-Léognan
Vingården:
Vinifikation: Druerne er håndplukket. Gæringen foregår på stål- eller betontanke; derefter 18 måneders lagring på barrique, hvoraf 40 % er nye.
Jordbund: Jordbunden består hovedsagelig af ler og kalk. Jorden er specielt godt egnet til Merlot, derfor den lidt usædvanlige druesammensætning.
Château Bouscaut Rouge
Før 449,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
Alc % | 14% |
|
Land | Frankrig |
|
Område | Bordeaux |
|
Vinhus | Château Bouscaut |
|
Årgang | 2016 |
|
Druer | Merlot Cabernet Sauvignon Malbec
|
|
Smagsretning | Kraftig Tør Kompleks
|
|
Velegnet til | Tunge retter Bøffer Vildt Oksekød
|
|
Flaskestørrelse | 75 cl. |
|
Type | Rødvin
|
|
Wine Enthusiast | 94 point |
|
Varenummer | T00131019 |
|
|