Château Bouscaut Rouge
Château Bouscaut Rouge
Vi er meget glade for, at vi har optaget direkte import af vinene fra Château Bouscaut. Aftalen kom på plads under vort besøg hos dem på slottet og på vinmessen Vinexpo. Det er endnu et af André Lurton's børn, Sophie Lurton-Cogombles, som ejer slottet (en foræring fra faderen). Siden 2004 er kvaliteterne hævet i betydelig grad og de forbedrer kvaliteten på vinene kontinuerligt.

Wine Enthusiast - 94 point

Château Bouscauts vinmarker har eksisteret siden det 16. århundrede, hvor slottet hed Haut Truchon. Det blev i 1929 omdøbt til sit nuværende navn. Samme år blev naboslottet, Valoux, en del af ejendommen. Selve slottet fik også sit tårn og kældre dette år.

Slottet havde mange forskellige ejere gennem det 20. århundrede. Fælles for dem alle var, at de ville forbedre og ændre både slot og vine.

Château Bouscaut fik i 1953 tildelt sin status som Grand Cru Classé. Det gælder både for slottets røde og hvide vine.

I begyndelsen af 1960 blev slottet fuldstændig ødelagt ved en brand, og kun kældrene blev efterladt intakt. Den daværende ejer sørgede for, at slottet blev genopbygget efter de oprindelige tegninger.

I 1979 blev slottet købt af Lucien Lurton, en velkendt Bordeaux-producent, som allerede ejede mere end ti andre prestigefyldte slotte i appellationer som Margaux (Brane-Cantenac) og Barsac (Climens).

I dag ejes slottet af Sophie Lurton, Lucien's datter. Hun arvede ejendom i 1992, og Laurent Cogombles, hendes mand, har været meget involveret i Bouscaut siden 1998. Ud over alt arbejdet med slottet er Laurent også præsident for sammenslutningen i Pessac-Léognan.

Igennem 37 år har familien foretaget talrige forbedringer. Der er bygget ny hal med gæringstanke i stål og siden også i beton. Markerne bliver kontinuerligt genplantet, og i 1990 blev endnu en ejendom, Château Lamothe-Bouscaut, knyttet til slottet.

Familiens bestræbelser for til stadighed at forbedre kvaliteten fortsætter med samme entusiasme!Karakteristik:

Farve: Dybrød, svag violet kant

Bouquet: Masser af mørke bær, mokka og chokolade

Smag: Stor fylde med masser kompleksitet – mørke bær og chokolade. Flot eftersmag. Kraftig syre

God til: Kødretter, gerne steaks på grill, and

Serveringstemperatur:17-18 grader

Lagringspotentiale: Drikkeklar nu, men holder sagtens 8-12 år endnu

Druer:65% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 15% MalbecAppellation:

Pessac-LéognanVingården:

Vinifikation: Druerne er håndplukket. Gæringen foregår på stål- eller betontanke; derefter 18 måneders lagring på barrique, hvoraf 40 % er nye.

Jordbund: Jordbunden består hovedsagelig af ler og kalk. Jorden er specielt godt egnet til Merlot, derfor den lidt usædvanlige druesammensætning.Vis mere
Vis mindre

Château Bouscaut Rouge

Før 449,00
399,00
Tilbuddet gælder så længe lager haves.
   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %14%
LandFrankrig
OmrådeBordeaux
VinhusChâteau Bouscaut
Årgang2016
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
Malbec
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Bøffer
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
Wine Enthusiast94 point
VarenummerT00131019
Andre har også købt
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud
Fra 69,00
Morin - Chambolle-Musigny
Morin - Morey-Saint-Denis