Joel Gott Chardonnay
Joel Gott Chardonnay
5 stjerner på vinavisen.dk: 
"Druerne til denne hvidvin er hentet i tre californiske appellationer: Monterey, Sonoma og Napa, og de mødes i glasset med en liflig duft og en let cremet druesmag. Smagen er ren Chardonnay uden fadlagring. Flasken har skruelåg."

Læskende Chardonnay fra USA – uden fadlagring!
Ofte forbindes amerikanske Chardonnay vine med en ekstrem fedme og en nærmest olieret konsistens.
Det kan være lækkert – men nogle gange er det befriende, at smage en Chardonnay der er frisk, rank og mineralsk. Og det er denne vin.

Druerne er høstet fra hele fem forskellige vinmarker, i områderne Monterey, Santa Barbara, Napa, San Luis Obispo og Sonoma. Hver enkelt mark byder på sine helt egne karakteristika, og det giver tilsammen vinen både dybde, kompleksitet, mineralitet og struktur.
I duften findes melon, ananas, grønne æbler og strejf af citron. Smagen er indbydende og med elementer af lyse frugter. En frisk, sprød mineralitet afslutter vinen elegant. Drik den gerne ved cirka 8-10 grader.
Vinen er specielt velegnet til skaldyr, lettere fiskeretter og frugt. Fungerer også perfekt som aperitif!

Joel Gott Wines er beliggende i Saint Helena, Californien. Vingården blev etableret i 1996.
Da Joel Gott i begyndelsen af 1990’erne var manager for Palisades Market, bemærkede han at der var en stigende efterspørgsel på kvalitetsvine. Efter at have arbejdet på Kenwood Winery, i Sonoma County, og med en familiehistorie indenfor vinbranchen, følte Joel sig sikker på, at han kunne efterkomme dette behov. I 1996 købte Joel nogle få tons Zinfandel druer, af hans gode ven og vinavler, Tom Dillian. Med hans kone, Sarah, der er ønolog, fremstillede Joel sin første vin: Dillian Ranch Amador County Zinfandel.
Vinen modtog stor ros fra blandt andre Robert Parker og Wine Spectator, hvilket var al den opmuntring, Joel behøvede for at fortsætte sit vineventyr.
Siden begyndelsen har Joel Gott Wines altid udvalgt druer fra opadkommende vinregioner i Californien, Oregon og Washington State. Druerne blendes for at opnå større balance, renhed, kompleksitet og elegance i vinene. Målet er klart: vinene skal være udtryksfulde og madvenlige. Og til gode priser!

Vis mere
Vis mindre

Joel Gott Chardonnay

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
TypeHvidvin
LandUSA
OmrådeCalifornien
VinhusJoel Gott
Årgang2015
DruerChardonnay
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP16113015