Chardonnay - Nyd Forskellen
Chardonnay - Nyd Forskellen
Chardonnay - Nyd ForskellenDruen Chardonnay
Chardonnay er den mest udbredte og beplantede grønne drue i verden. Den store udbredelse giver store geografiske forskelle, som svinger lige fra lyse og knastørre vine, til fede ferskengule af slagsen - ganske imponerende spænd for samme sort. Udbredelsen skyldes to ting, dels giver den næsten altid gode resultater og dels kan den plantes næste overalt på kloden, lige fra det ørkenvarme Australien til det køligere Nordfrankrig.
Klima og terroir har stor betydning for Chardonnay. I kølige klimaer produceres vine med stålsat syre, det gælder for eksempelvis Chablis og Champagne. I den anden ende af skalaen ligger de oversøiske lande, hvor vinene bliver federe og tungere i stilen med knap så meget syre.Smagen af Chardonnay
Chardonnay er ikke en markant aromatisk druesort som fx Gewurztraminer, derfor spiller vinificeringen også en vigtig rolle. I Chablis og Bourgogne laves ofte friske mineralske vine, med en nøddeagtig smag. I de oversøiske lande benyttes ofte massiv fadlagring på Amerikansk eg krydret med aromatisk gær som trækker ekstra megen aroma ud af de sukkerholdige druer. lemon, grapefrugt, ananas, melon, æble, pære, mandel, lindetræ, honning, hø, smør, toast, ristet mandel, ristet hasselnød.
Smagekassen indeholder nedenstående 6 forskellige Chardonnay:


Due Palme - Italien
Vinen er lavet på udvalgte Chardonnay druer høstet i august måned, og har en flot strågul farve. Dette er ikke den kraftige fede Chardonnay stil, men i stedet den lette og friske stil med en liflig og frisk frugt, som gør den velegnet til lettere fiskeretter, til frokosten eller som et glas før maden. Den er dejlig velafbalanceret og eftersmagen har let vanilje og modne frugter.

Chapelle de la Bastide - Frankrig
Den er lagret 3 måneder på ny egetræsfade og er en let og elegant Chardonnay i den let cremede Chablis stil. Den har en god smag og perfekt balance mellem friskhed og fadlagring. Det er den perfekte ledsager til næsten al fisk og lyse kødretter. Vingården ligger i Côtes de Roussilion, men da Chardonnay ikke er en godkendt drue i Roussilion, kan den ikke opnå A.O.C. status.


Sycamore Lane -  Californien
Den er fremstillet af druer, hvor vækstsæsonen tillader druerne at hænge længe på vinstokkene for at udvikle den fulde rige smag. Denne Chardonnay er gæret i rustfri ståltanke og det giver en duft af friske æbler, pære og fersken. Den har en blød og rund struktur med smag af cremet æble, citrus og fersken, som er i balance med den blide syre. Perfekt ledsager til fisk, skaldyr, fjerkræ, pasta og milde oste.


Macon Villages - Frankrig
Super lækker Bourgogne-vin. Chardonnay druen kommer rigtigt til sin ret her, da denne kun er lagret på ståltanke. Det giver en mineralsk stil med god frugt i eftersmagen. Her har du mulighed for en Bourgogne der virkelig smager som en god Bourgogne!

6 Stjerner på flaskehalsen.nu ”Måske hører du også til dem, der endnu ikke rigtigt har fundet den store fornøjelse ved en Chardonnay fra Bourgogne. I så fald gør du altså rigtig klogt i at starte her, for er du tosset, hvor er det lækkert. Bravo for en flot hvidvin.”


Curis Valley Grand Reserve - Chile
Fed og fyldig, klassisk Chile Chardonnay.

Her får man alt det, man kan forvente at få, når man køber en luksus Chardonnay fra Chile. Den har en flot gylden farve. Duft af frisk ananas, vanilje og den karakteristiske Chardonnay stil med smør, let røg, citrus og sødlige krydderier. Smagen følger op på duften med samme smagsnuancer og har en behagelig konsistens i munden. Den starter med en blød lidt fed fornemmelse, så kommer der lidt mere karakter med citrus og så den fede smør og krydderier til slut. Eftersmagen hænger længe ved og har en lang perfekt finish.
Vis mere
Vis mindre

Chardonnay - Nyd Forskellen

475,00
Årgang10 års
Flaskestørrelse450 cl.
VarenummerSK0077
Andre har også købt
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen
425,00
Château de Fauzan
Dingo Hill Shiraz/Merlot - BIB