Fantastisk champagne - uden tilsat restsukker!
De store champagnehuse tilsætter ofte en relativ høj mængde "dosage" (restsukker), da man ønsker ensartet vin fra år til år - og måske især fordi dosage kan modvirke vinens syre og få en ung vin til at virke ældre. Her har Ellner bevidst lavet en vin helt uden dosage, og den smager helt forrygende!
Vinens karakter:
Vinen er frugtig, livlig, tør og perfekt afbalanceret. Den byder på blomsternoter i duften, og så har den en utrolig flot vedholdende mousse (bobler).
Hvad er vinen velegnet til?
Som skabt til skaldyr - især østers!
Serveringstemperatur cirka 6-8 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay. Vinen er ikke tilsat nogen form for dosage (restsukker), hvilket ellers er normalt. En ung champagne som denne - uden dosage - kan virke langt mere tør end tilsvarende hvidvin fra varmere områder, pga. vinens markante syre.
Om producenten:
Charles Ellner er et familiefirma, der går 4 generationer tilbage og er beliggende i den vigtige champagneby Épernay. Huset ejer 54 ha. vinmarker, hvorfra mere end 70% af druerne til champagnefremstilling stammer, heraf er mere end 50% Chardonnnay druen.
I de over 2 km. lange kældre har man til stadighed mellem 2.500.000 og 3.000.000 flasker liggende. Man sælger årligt mere end 1.000.000 flasker champagne, heraf 40% til eksport.