Chablis AOC
Chablis AOC

Charmerende Chablis til superpris.


Med over 50 hektar vinmarker er Domaine Vocoret et af de betydeligste Domaines i Chablis. Deres ekspertise stråler igennem den høje kvalitet i deres vine. Vi anbefaler dig, at blive den lykkelige ejer af denne lækre hvidvin - en klassisk og traditionel Chablis.

Wine Manual - 5 stjerner, september 2020:
"Fin og ren næse med citron, grønne æbler og reduktive aromaer af flint, brændt tændstik og lidt kål. Man fornemmer desuden tydeligt sur lie-lagringen, som byder på crème fraîche og blid vanilje. Det er en klassisk Chablis-næse, som spiller på høj mineralitet og blid floralitet.

Paletten er godt skruet sammen med naturtro stenfrugt og grøn pære, som fedes lidt op af bærmen. Mineraliteten er igen høj med kridt, østersskaller og en gennemgående saltet mundfølelse.

Vinen er tør med moderat krop og alkohol samt eleveret syre.

En flot introduktionsvin fra en af Chablis’ dygtige og klassiske producenter."


Vinens karakter:

Duften præges af æbler, pærer og melon, og i baggrunden fornemmes et let bittert aftryk af moden citrus. Smagen er frisk med toner af æbler, melon og kvæde, og så er den let saltet i eftersmagen.

Hvad er vinen velegnet til?

Nyd den gerne til grønne salater, stenbiderrogn, rå marineret fisk med dildvinaigrette eller kold agurkesuppe med mynte.

Serveres ved cirka 10-12 grader.

Om producenten:

Domaine Vocoret er beliggende i byen, Chablis. Det er et familieforetagende, der er gået i arv fra far til søn i mere end 4 generationer. Ejendommen består i dag af 50 hektar vinmarker - alle beplantet med Chardonnay-vinstokke. Hos Vocoret ejer man vinmarker i alle Chablis-appellationerne. Familien sætter en stor ære i, at alle deres vine er fremstillet på traditionelle metode.

Om Chablis:

Distriktet Chablis er et af de nordligste vinområder i Frankrig. Druerne har derfor svært ved at blive fuldt modne, hvilket adskiller dem markant i smagen fra andre hvidvine fra Bourgogne – og i særdeleshed fra resten af verden. Vinene er derfor altid tørre, lyse og helt uden antydning af tropiske frugter.

Chablis laves altid kun på Chardonnay og kan kun komme fra Frankrig. Også selvom en del oversøiske vine benytter navnet.


Vis mere
Vis mindre

Chablis AOC

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusDomaine Vocoret & Fils
Årgang2017
DruerChardonnay
SmagsretningTør
Frisk
Mineralsk
Velegnet tilSkaldyr
Fisk
Salater
Lyst kød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
WIneManual
VarenummerT00431007
Mest sete varer
Andre har også købt
Sancerre Blanc Fiou
Sancerre Blanc Fiou
Fra 160,00
Château Piganeau
Château Piganeau
Fra 190,00
Porca de Murça Branco