Chablis 1er Cru Montmains Vieilles Vignes
Chablis 1er Cru Montmains Vieilles Vignes

Topklasse Chablis fra Montmains!


Montmains unikke stenede terroir giver forholdsvis fyldige - men også raffinerede, friske og mineralske vine. Her har du chancen for at få en hvidvinsoplevelse i særklasse - endda til en ganske fornuftig pris.

Vinens karakter:

Her har Denis Race lavet en topklasse hvidvin, der er tør og dybt aromatisk med intense aromaer. En stor vin i flot balance som kan drikkes nu, men også nemt gemmes.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen egner sig perfekt til fisk som rødtunge eller torsk, og så er den også rigtig god til fjerkræ.

Serveringstemperatur cirka 8-10 grader.

Kan gemmes i op til 8 år efter høståret, under de rette forhold.

Sådan er vinen fremstillet:

Den første gæring, hvor sukker omdannes til alkohol, starter et par dage efter høsten. Derefter overvåges saften nøje og analyseres to gange om dagen for at måle dens tæthed og temperatur.

Anden gæringen er der hvor æblesyre omdannes til mælkesyre – også kaldt den malolaktiske gæring. Denne gæring varer flere uger med regelmæssig temperaturovervågning. Transformationen giver blødere og federe vine, og det er en uundværlig fase af vinfremstilling i Chablis generelt.

Lagringen varer cirka 9 til 10 måneder, hvor vinen samler sig. Herefter filtreres vinen og tappes på flasker.

Om producenten:

Domaine Denis Race er en fire generationers ejendom, der ligger i hjertet af byen Chablis. Vingården ejer 18 hektar vinmarker med vinstokke der er mellem 2 og 65 år gamle. Hos Denis Race laver man alle fire niveauer af Chablis – nemlig Petit Chablis, Chablis, Chablis Premier Cru og Chablis Grand Cru.

Chardonnay-druerne dyrkes på skråninger med meget ler- og kalkstensholdig undergrund. Dét i kombination med megen solskin gør det muligt at frembringe den helt unikke karakter i Denis Races Chablis-vine.

2 af de 3 døtre til Laurence og Denis bor og arbejder på vingården. Claire arbejder i vinmarken, mens Marine er ansvarlig for administrative opgaver.

Om Chablis:

Chablis ligger ved den nordlige grænse i Bourgogne, halvvejs mellem Paris og Dijon (ca. 150 km fra hver) og mere præcist halvvejs mellem Tonnerre og Auxerre (20 km fra hver).

Chablis-vingårdene er et symbol på Yonne-området og dækker 4.200 hektar land i dag. Samtidig spreder vindistriktet sig på 20 byområder på begge sider af Serein-floden. Chablis-vin rangeres efter fire betegnelser: Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis og Petit Chablis.

Chardonnay er den eneste tilladte druesort i Chablis-appellationen.
Vis mere
Vis mindre

Chablis 1er Cru Montmains Vieilles Vignes

   På lager
Antal
Alc %13%
LandFrankrig
OmrådeBourgogne
VinhusDomaine Denis Race
Årgang2018
DruerChardonnay
SmagsretningFyldig
Tør
Kompleks
Elegant
Velegnet tilFisk
Fjerkræ
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00431063