Château Moulin de Taffard Cru Bourgeois
Château Moulin de Taffard Cru Bourgeois

Klassificeret Médoc til superpris!


Cru Bourgeois er klassifikationen lige under 5. Cru Classé -vinene, i Médoc. Kvalitetsmæssigt er de typisk markant bedre end Bordeaux Superieur-vinene. Den gældende klassifikation er fra 2003 og indeholder i alt 247 vinslotte. Den første blev foretaget i 1932 og havde hele 444 vinslotte og den blev altså revideret i 1978.

Gilbert & Gaillard - GULDMEDALJE
James Suckling - 90 point

Vinens karakter:

Her får du en rig og struktureret vin med sorte frugter og varme tanniner. Koncentrationen kommer blandt andet fra de 12 måneders fadlagring, som har afrundet vinen og tilføjet et krydret element til smagen. Duften er frugtrig og afslører noter af især kirsebær, vilde jordbær, samt et lille pift af kardemomme. Smagen er frisk, fyldig og tør. Den er velafbalanceret, og eftersmagen er vedholdende og byder på et diskret strejf af mandel.

Hvad er vinen velegnet til?

Nyd gerne vinen til saftige bøffer, lam, fuglevildt, charcuteri og lagrede oste.

Serveringstemperatur cirka 16 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 65% Cabernet Sauvignon og 35% Merlot. Den har fået 12 måneder på egetræ og herefter er den flaskelagret i yderligere et år, inden den frigives til salg.

Om producenten:

I 1914 overtog Peyruse familien Château Moulin de Taffard. Ejendommen ligger i Castillon - helt præcist i Saint Christoly de Médoc, på kanten af Gironde flodmuningen, omkring 70 km. fra Bordeaux. Vingården er i besiddelse af over 42 hektar vinmarker, klassificeret med Médoc appellationen. Heraf er de 17 hektar beliggende i den sidste del af Médoc, hvis bund ligger i flodmundingen.

Vis mere
Vis mindre

Château Moulin de Taffard Cru Bourgeois

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeBordeaux
Årgang2019
DruerMerlot
Cabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Tør
Velegnet tilBøffer
Charcuteri
Ostebord
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
James Suckling90 point
VarenummerT00131065
Andre har også købt
Serre Susumaniello
Saronsberg Provenance Shiraz
Joel Gott Zinfandel
Joel Gott Zinfandel
Fra 160,00