Skarp pris på klassificeret Haut-Médoc!
Vinene fra Haut-Médoc dækker et meget stort område. Vindistriktet ligger som store lommer mellem de kendte appellationer. Vinene klarede sig utroligt godt i årgang 2016. Det er vine, der har koncentration, modenhed og friskhed. De er mindre stramme end i den store årgang 2015, men med et ligeså stort lagringspotentiale, ikke mindst på grund af syren.
Vinens karakter:
Lækker og indbydende duft med viol, kirsebær og solbær, samt fine nuancer fra fadlagringen. Smagen er fyldig, rank og elegant med modne og markante tanniner. Eftersmagen er lang med frisk, moden frugt.
Hvad er vinen velegnet til?
Egner sig perfekt til saftige bøffer - eksempelvis entrecôte. Også forrygende til lam og smagfulde oste.
Serveringstemperatur cirka 15-16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 55% Cabernet Sauvignon, 43% Merlot og 2% Petit Verdot. Druerne kommer fra gennemsnitligt 30 år gamle vinstokke, og så er den lagret 12 måneder på egetræsfade.
Efter manuel og mekanisk høst, produceres vinen ved traditionel vinificering: afstilkning, gæring af mosten i kar og gæringstemperatur holdt på mellem 28 og 30 grader. Til sidst lagring på egetræsfade for at sikre en god balance i vinen.
Ydermere nyder vingården godt af High Environmental Value Level 3-certificeringen (siden 2020).