Château de Caladroy Vieilles Vignes
Château de Caladroy Vieilles Vignes

Et lille mirakel fra Sydfrankrig.


Et brag af en vin - og et scoop til prisen!

Vinens karakter:

Lige fra begyndelsen er vinen utrolig indbydende og saftspændt. Frugten er rig og moden med en dejlig lys og nærmest vibrerende friskhed. Der er masser af brombær, mørke kirsebær og mokka, som går igen i smagen. Ganske forrygende vin til prisen.

Drik gerne vinen ved cirka 16-18 grader, og har du tid til det, så giv den gerne et par timers luft.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen egner sig rigtig godt til solide kødretter, som eksempelvis krydrede simreretter, kød fra grillen eller traditionel dansk julemad.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på lige dele Syrah og Grenache. Den er ikke blevet fadlagret.

Languedoc-Roussillon - et og samme område?

Når man taler om Sydfrankrig, taler man oftest om Languedoc og Roussillon. De to regioner, der ofte lægges sammen under betegnelsen Languedoc-Roussillon, er dog vidt forskellige med hver deres særpræg. Distrikterne har altid haft enorm betydning – ikke mindst på grund af deres størrelse og vinmæssige afkast.
Tilsammen har Languedoc og Roussillon flere vinmarker end hele USA til sammen. Det sydfranske vindistrikt er og har altid har været meget nytænkende. De klassiske druetyper som Cinsault skiftes løbende ud med mere kvalitetsprægede druetyper som Syrah, Grenache og Roussanne, der viser utroligt flotte resultater.

I takt med at forbrugerne forlanger højere kvalitet i såvel dagligdagsvinene som i de mere eksklusive vine, har producenterne generelt hævet kvaliteten flere klasser. Roussillon-området ligger tættere på den spanske grænse end Languedoc. I stedet for de flade, tørre sletter, som vi finder i Languedoc, er området mere bjergrigt og frodigt. Ud over vinmarker er regionen domineret af frugtplantager og oliventræer. Udviklingen af Roussillon-vin er ikke så dynamisk som Languedoc-vin, og temperaturkontrollerede gæringstanke og nye fade er stadig en luksus.

Man har i distriktet kigget Rhônedalen lidt over skulderen og prøver at motivere producenterne i området ved at opdele Roussillon-vinen i almindelig Côtes du Roussillon og Côtes du Roussillon-Villages, hvilket allerede har været med til at hæve den generelle kvalitet en hel del.Vis mere
Vis mindre

Château de Caladroy Vieilles Vignes

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandFrankrig
OmrådeRoussillon
VinhusChâteau De Caladroy
Årgang2017
DruerSyrah
Grenache Noir
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Velegnet tilSimre/gryderetter
Julemad
Bøffer
Kød fra grillen
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531689
Andre har også købt
Roc de l'Aigle Fitou 2015
Pata Negra Reserva Ribera del Duero
Camparrón Reserva
Camparrón Reserva
Fra 79,00