Eclat de Schistes
Eclat de Schistes

Sydfransk herlighed med stor valuta.


Denne vin er den mest solgte i det franske departement, Balesta de la Frontiere - og det er altså lidt af en bedrift, når man tager det enorme udvalg i betragtning!

Vinens karakter:

Fantastisk vin der imponerer med lækre noter af sorte, modne frugter. Solbær og lakrids kendetegner smagen bedst, og tanninerne er meget bløde og afrundede.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen vil appellerer til de fleste, da den går rigtig godt til det meste mad. Prøv den eksempelvis til en risotto med sort trøffel og lynstegte kammuslinger.

Serveringstemperatur cirka 16-18 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Vinen er lavet på 60% Syrah, 20% Mourvedre og 20% Grenache Noir. En lille mængde Syrah bliver lagret på egetræsfade for at give vinen en endnu blødere karakter.

Languedoc-Roussillon - et og samme område?

Når man taler om Sydfrankrig, taler man oftest om Languedoc og Roussillon. De to regioner, der ofte lægges sammen under betegnelsen Languedoc-Roussillon, er dog vidt forskellige med hver deres særpræg. Distrikterne har altid haft enorm betydning – ikke mindst på grund af deres størrelse og vinmæssige afkast.
Tilsammen har Languedoc og Roussillon flere vinmarker end hele USA til sammen. Det sydfranske vindistrikt er og har altid har været meget nytænkende. De klassiske druetyper som Cinsault skiftes løbende ud med mere kvalitetsprægede druetyper som Syrah, Grenache og Roussanne, der viser utroligt flotte resultater.

I takt med at forbrugerne forlanger højere kvalitet i såvel dagligdagsvinene som i de mere eksklusive vine, har producenterne generelt hævet kvaliteten flere klasser. Roussillon-området ligger tættere på den spanske grænse end Languedoc. I stedet for de flade, tørre sletter, som vi finder i Languedoc, er området mere bjergrigt og frodigt. Ud over vinmarker er regionen domineret af frugtplantager og oliventræer. Udviklingen af Roussillon-vin er ikke så dynamisk som Languedoc-vin, og temperaturkontrollerede gæringstanke og nye fade er stadig en luksus.

Man har i distriktet kigget Rhônedalen lidt over skulderen og prøver at motivere producenterne i området ved at opdele Roussillon-vinen i almindelig Côtes du Roussillon og Côtes du Roussillon-Villages, hvilket allerede har været med til at hæve den generelle kvalitet en hel del.
Vis mere
Vis mindre

Eclat de Schistes

   På lager
Antal
LandFrankrig
OmrådeRoussillon
VinhusChâteau de Caladroy
Årgang2018
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531731
Andre har også købt
Dutcher Crossing Pinot Noir
Tyskland/Østrig
Tyskland/Østrig
Før 756,00
595,00
Schloss Bockfliess Majestät St. Laurent