Lalande de Pomerol er en appellation fra Bordeaux beliggende i Libournais (opkaldt efter byen Libourne), nord for den berømte vinregion Pomerol. Selvom regionen ikke er lige så kendt som sin nabo, så laver man helt sikkert nogle af verdens mest elegante rødvine her.
Vinens karakter:
Merlot dominerer vinen, og giver den rundhed og finesse. Cabernet Franc giver vinen struktur og en rig bouquet. Det er en yderst elegant Lalande de Pomerol, hvor tørheden går flot hånd i hånd med kraft og fylde.
Hvad er vinen velegnet til?
Nyd gerne vinen til et godt stykke saftigt kød af kalv eller okse, f.eks. serveret med en sauce bordelaise.
Serveres i store vinglas ved en temperatur på cirka 16-18 grader. Ilt gerne vinen et par timer inden servering.
Sådan er vinen fremstillet:
Vinen er lavet på 80% Merlot og 20% Cabernet Franc.
Kort om Lalande de Pomerol:
Geografisk ligger Lalande de Pomerol nord for vinregionen Pomerol, som igen ligger nord for Saint-Émilion. Hele denne klynge af vinmarker (lige nord for Dordogne-floden) er placeret i en trekant trukket mellem byerne Bordeaux, Blaye og Bergerac og udgør en stor del af hjertet i meget af Bordeaux' vinlandet på 'højre bred'.
Distriktet dækker et areal på 1.100 hektar med over 160 vinbønder. Appellationen omfatter to byer: selve Lalande de Pomerol og den bakkede by Néac.
Rødvine er lavet af fire druer: Merlot er dominerende, mens Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Malbec ofte udgør mindre end 30% af det samlede blend. Den flade og sandede grusjord i Lalande de Pomerol producerer historisk vine af forskellig, men inkonsekvent kvalitet - hvilket er en af grundene til, at de vandt mindre berømmelse end vine fra Pomerol mod syd - over Barbanne-floden. Deres jordbund afviger også lidt. For det meste har man en blanding af sand, ler og grus i Lalande, hvorimod man i Pomerol mest har grus, ler og også – unikt for Pomerol – det der på fransk hedder crasse de fer, som er små partikler af jern.