Alsace Riesling ½ flaske
Alsace Riesling ½ flaske

Læskende lækker Riesling fra Alsace.


Joseph Cattins Riesling er et pragteksemplar på en klassisk Riesling-vin fra Alsace. Den er frisk og rank med tydelige citrusnoter i både duft og smag – det gør den specielt velegnet til fisk og skaldyr. I Alsace drikkes den traditionelt til retten, Choucroute – en noget heftig ret med tre slags svinekød og surkål!

Vinens karakter:

Klassisk Riesling: farven er lys gul med klar kant. Næsen er fyldt med citroner, frisk havtorn, hvid peber, grønne druer og blomster. Smagen er saftig med en god underliggende syre, samt fine mineraler.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er fremragende både som aperitif, til fisk og skaldyr og til lettere retter.

Serveringstemperatur cirka 7-8 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Produktionen foregår på traditionel vis for at holde de håndværksmæssige traditioner i hævd. Riesling-druerne er håndplukkede. Gæringskælderen er bygget under vinpresserne således, at mosten fyldes i gæringstankene ved hjælp af tyngdekraften. Dette er den mest skånsomme metode, og således beskyttes mosten mod oxidering og aromaerne beskyttes. Derfor er gæringstankene også termostatstyrede. Når gæringen er overstået bliver vinen lagret i store traditionelle trætanke, hvoraf nogle er over hundrede år gamle.

Om Riesling:

Riesling er bare sagen – og faktisk er der mange der anser den for at være verdens bedste hvidvinsdrue. Det er naturligvis en smagssag, men faktum er, at Riesling betragtes som kongedruen i Alsace. Stilen her er mere fyldig, varmere og mindre syreholdige end hos naboerne i Tyskland på den anden side af Rhinen.

Riesling-vine er fremragende til mad, og med alderen får vinene ofte et pift af petroleum i duften. Nogle vinavlere betragter den mineralske duft som en fejl, mens andre ser duften som et udtryk for høj kvalitet. Meningerne er mange - smag og find din egen!

Om producenten:

Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Byen strækker sig over en bakke der er omringet af vinmarker.

I netop disse smukke omgivelser med skønne udsigter til grønne vinmarker og gamle bindingsværks-landsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten, frembringer Jacques Cattin til stadighed karakterfulde og spændende vine. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser og innovation.

I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.Vis mere
Vis mindre

Alsace Riesling ½ flaske

49,00
   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusJoseph Cattin
Årgang2019
DruerRiesling
SmagsretningTør
Frisk
Mineralsk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Fisk
Salater
Lette retter
Flaskestørrelse37,5 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01931042
Andre har også købt
Alsace Pinot Gris ½ flaske
Alsace Riesling m/guldmedalje
Alsace Pinot Gris