Alsace Grand Cru - Pinot Gris Hatschbourg
Alsace Grand Cru - Pinot Gris Hatschbourg

Pinot Gris Grand Cru i topklasseJoseph Cattin Pinot Gris Grand Cru er verdensklasse Pinot Gris – intet mindre. Grand Cru-marken Hatschbourg er byen Voegtlinshoffens stolthed og en af de mest berømte i Alsace.

Vinens karakter:

I glasset får du en vin med en imponerende struktur, renhed og friskhed fra topåret 2015. Vinen er i perfekt balance og byder på et væld af trøfler, gule frugter og mineralske noter. Dette er en ægte Grand Cru med stor fylde og en dejlig koncentreret smag, der er fremhævet af lagringen på egetræsfade.

Hvad er vinen velegnet til?

Den vil være en fremragende ledsager til hummer, risotto med svampe, fjerkræ og asiatiske retter.

Serveringstemperatur: 10-12 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Begrænset udbytte. Jorden er specielt rig på mergel og kalk. Vinmarkerne plantes på sydøstlige beliggende skråninger, i mellem 220 og 330 meters højde over havets overflade. Bæredygtig landbrugspraksis benyttes for at bevare den unikke jordbundskarakter.

Gentagende presning af druer og fermentering mellem 18 og 22 grader. Lagring foregår i traditionelle store gamle egetræstanke for at tydeliggøre de unikke smagselementer der kommer fra jordbunden (terroir).

Om producenten:

Gennem 11 generationer har vinproducenten Joseph Cattin lavet fremragende vine. Vingården er beliggende i den lille by Voegtlinshoffen, som ligger cirka 10 kilometer sydvest fra Colmar. Byen strækker sig over en bakke der er omringet af vinmarker. I netop disse smukke omgivelser med skønne udsigter til grønne vinmarker og gamle bindingsværks-landsbyer med blomsteraltaner og toppede brosten, frembringer Jacques Cattin til stadighed karakterfulde og spændende vine. Jacques er efterkommer af Joseph og uddannet inden for agronomi og vindyrkning. Sammen med sin kone, Anaïs, driver Jacques virksomheden videre i samme ånd som de foregående 10 generationer - med fokus på høj kvalitet, rimelige priser, og innovation.

I over 10 år har vi solgt de lækre vine fra Joseph Cattin og vi er rigtig glade for samarbejdet. Det samme er vores kunder – det fortæller salgstallene. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vinene fra Joseph Cattin, så kan vi kun anbefale dig at gøre det.
Grand Cru-marken Hatschbourg er byen Voegtlinshoffens stolthed, og en af de mest berømte i Alsace. Denne fremragende vin fra Cattin fremstår som en formidabel, dyb, nuanceret og velsmagende Pinot Gris, med et væld af fine mineralske toner og tydelige noter af appelsin, pære og fersken.

Synes du generelt at dessertvine er for søde? Så prøv denne. Sødmen er meget afdæmpet og velintegreret.

Vores Alsace-hus, Joseph Cattin, har i snart tre århundreder lavet vin i Alsace. Joseph Cattin er beliggende i Voegtlingshoffen cirka 10 km. sydvest for Colmar.

Stilen på deres vine er udviklet gennem mange generationer – altid med det autentiske og elegante som overordnet mål.
Som et resultat af kombinationen med jordbunden og de forskellige Alsace druer, giver deres store udvalg muligheden for at alle kan finde en vin efter deres smag. Dette er også grunden til at man i dag kan finde vinene fra Joseph Cattin over det meste af verden.
Vis mere
Vis mindre

Alsace Grand Cru - Pinot Gris Hatschbourg

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %12%
LandFrankrig
OmrådeAlsace
VinhusJoseph Cattin
Årgang2015
DruerPinot Gris
SmagsretningFyldig
Krydret
Aromatisk
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Skaldyr
Skimmelost
Dessert
Risotto
Fjerkræ
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT01931059
Mest sete varer
Smagen af Forår
Smagen af Forår Før 795,00
499,00
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud Fra 69,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Toscana
Toscana Før 745,00
499,00