Carpineto Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG
Carpineto Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG
Denne exceptionelle vin har sit navn efter renæssancebyen Montepulciano, der er beliggende i Siena provinsen. Begrebet ”Nobile”, refererer til fortidens tradition, hvor produktionen var reserveret eksklusivt til de aristokratiske og noble familier i byen. I modsætning til Brunello skal en Vino Nobile ikke være lavet på 100% Sangiovese – men derimod 70% Sangiovese, 10-20% Canaiolo, og resten er som regel Mammolo. Vinen skal være lagret minimum to år inden de frigives, tre år for Riserva.
Denne Vino Nobile er lavet på 70% Sangiovese, og 30% Canaiolo og andre lokale druer. Mosten gærer med skindet i 10-15 dage ved en kontrolleret temperatur på 25-30 grader. Saften omrøres jævnligt ved hjælp af specialdesignede pumper. Vinen lagres to år – først på store, ovale slovenske 5.500 liters egetræstønder, og siden hen på franske egefade. Efter fadlagringen flaskelagrer vinen minimum et år yderligere. For at opnå tårnhøj kvalitet i vinen, har Carpineto valgt at lagre denne vin ét år mere end minimumskravet for en Riserva. Farven er brillantrød, med tendenser af granatrød. Duften er æterisk, og ekstraordinær elegant med elementer af violer og egetræ. Smagen er tør, harmonisk, frugtig, silkeblød, og har en elegant tekstur og lang eftersmag. Nyd vinen efter en times iltning, gerne ved cirka 20 grader. Carpineto anbefaler vinen til lagrede oste, vildt – specielt vildsvin!

Årgang 2013:

Kåret som nr. 11 på Wine Spectators TOP 100 over årets bedste vine! (95 point)

"The stunning bouquet of ripe black cherry, black currant, leather and woodsy spice notes is enticing, while the sweet fruit is a match for the dense structure. The lengthy finish lingers, with tobacco, eucalyptus and iron accents."

5 stjerner på flaskehalsen.nu, december 2018:
"Her er vi i det centrale Italien – i den østlige del af landet. Carpineto har formået at skabe en rødvin, der kombinerer det bedste af de stramme Sangiovese-udtryk med de dybere og frugtrige stilarter, vi også kender godt fra Italien. Men det er ikke på den dér ’nu-blander-vi-sammen-så-det-smager-nogenlunde’-måde, for her er en helt anden elegance og respekt for de enkelte elementer i de tre druesorter. Det er en vin, der fungerer rigtig flot, og som både har en tør og krydret side – og alligevel en charmerende blødhed, der gør den nem at drikke. Der er mange noter af modne frugter, fad og lidt friskhed i slutningen, og det gør den til en fin og rar oplevelse."

I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.
Vis mere
Vis mindre

Carpineto Vino Nobile di Montepulciano Riserva DOCG

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCarpineto
Årgang2015
DruerSangiovese
Cannaiolo
SmagsretningFyldig
Krydret
Tør
Kompleks
Fadpræget
Velegnet tilSimre/gryderetter
Fuglevildt
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerP12010215
Andre har også købt
Camparrón Reserva
Camparrón Reserva
Fra 79,00
Xiloca Garnacha
Xiloca Garnacha
Fra 69,00
Joel Gott Oregon Pinot Noir