Carpineto Rosso di Montalcino
Carpineto Rosso di Montalcino

"Brunellos lillebror".


Rosso di Montalcino er produceret i det historisk berømte vinområde, Montalcino. I mange tilfælde er en lidt dyrere Rosso di Montalcino markant bedre end en billig Brunello.

Vinens karakter:

Farven er rubinrød med refleksioner af granatrød.  Bouqueten er ren, floral og med distinktive noter af violer. Smagen er fyldig, fløjlsblød og struktureret.

Hvad er vinen velegnet til?

Vi anbefaler at du hælder vinen på karaffel 1 time inden servering, og nyd gerne vinen ved cirka 18-20 grader. Grillet kød, rødt kød og vildt, vil supplere vinen fremragende.

Sådan er Rosso di Montalcino fremstillet:

Vinen er lavet på 100% Sangiovese og vinstokkene vokser i 450 meters højde over havets overflade. Rosso di Montalcino betragtes som ”lillebroren” til Brunello. Høstudbyttet er hævet fra 56 hektoliter per hektar til 70 hl/ha, og der kræves kun ét års valgfri lagring. Ofte kommer druerne dog fra Brunello-autoriserede marker, som dermed overholder de strengere krav som stilles der.

Efter høsten har druerne til denne vin gæret i 10-12 dage ved en kontrolleret temperatur på mellem 25 og 30 grader. Herefter er den fadlagret i et kortere stykke tid på små egetræsfade.

Om producenten:

I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt.

De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme.

Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene.

Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.
Vis mere
Vis mindre

Carpineto Rosso di Montalcino

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCarpineto
Årgang2017
DruerSangiovese
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Bøffer
Kød fra grillen
Vildt
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12010817
Andre har også købt
Pata Negra Reserva Ribera del Duero
Schloss Bockfliess Zweigelt
Gorukassen
Gorukassen
Før 747,00
575,00