Farnito IGT "Supertoscaner"
Farnito IGT "Supertoscaner"
Denne vin er lavet på 100% Cabernet Sauvignon. Druerne er høstet fra to af Carpinetos ejendomme (de ejer i alt fem i Toscana). Fra Gaville nær Firenze og fra Montepulciano nær Siena. Druerne til vinen kommer fra marker, der kun er foreholdt topvine.

Flaskehalsen.nu - 5 stjerner, maj 2021:
"Hvis du vil have en super Supertoscaner, så koster den. Og det er tilfældet for denne Farnito Carpineto, for små 250 kroner er over de flestes budget, men du får altså også en sublim vinoplevelse for pengene. Farnito bruger udvalgte druer fra to bestemte marker. Den ene ligger omkring Siena og den anden i nærheden af Firenze.

Alle druerne er Cabernet Sauvignon, men med valget af druer fra netop disse to marker lykkes det at skabe en vin, der med lagring på små egetræsfade, har en imponerende bund og krop, men som samtidig er smækfuld af friskhed og finesse. Det er netop når de to elementer går op i en højere enhed, at jeg bliver allermest vild med supertoscanere – ganske som det sker i denne formidable vin."


Druerne fra hver vinmark gærer individuelt, med skallerne, i 10-15 dage ved en kontrolleret temperatur på mellem 25 og 29 grader. I foråret – når den malolaktiske gæring er fuldendt, lagres vinene separat i små egetræsfade, indtil den følgende januar. Herefter kommer vinen på flaske, og lagrer yderligere 8 måneder, inden den frigives til salg.

Farven er rubinrød med orange refleksioner. Duften er ren og intens, og byder på komplekse elementer af krydderier, lakrids, vanilje, og kirsebær. Smagen er stor, kompakt, og rig på nuancer. De elegante tanniner giver vinen en flot struktur, og en vedvarende afslutning. Dekanter gerne vinen, og server den ved 18-20 grader. Stege, vildt, og faste oste går fabelagtigt godt til vinen!

"Supertoscaner" – et innovativt begreb, der hentyder til vine som ikke følger de oprindelige krav til en Toscana-vin. Begrebet stammer tilbage fra 1970’erne og blev opfundet for at højne kvaliteterne. Tignanello og Sassicaia er de mest prominente af disse. Typisk for vinene er at der benyttes Cabernet Sauvignon.Carpineto:
I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt. De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme. Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene. Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.
Vis mere
Vis mindre

Farnito IGT "Supertoscaner"

   På lager
Antal
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCarpineto
Årgang2015
DruerCabernet Sauvignon
SmagsretningKraftig
Tør
Kompleks
Velegnet tilTunge retter
Smagfulde oste
Bøffer
Vildt
Oksekød
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
flaskehalsen.nu
Se video
VarenummerP12010315
Mest sete varer
Andre har også købt
Observer Pinot Noir Reserve
Observer Varietal Carménère
Bulletin Shiraz
Bulletin Shiraz
Fra 55,00