Dogajolo IGT
Dogajolo IGT

"Den lille supertoscaner"


Dogajolo er en såkaldt "supertoscaner” – et innovativt begreb, der hentyder til vine som ikke følger de oprindelige krav til en Toscana-vin. Begrebet stammer tilbage fra 1970’erne og blev opfundet for at højne kvaliteterne. Tignanello og Sassicaia er de mest prominente af disse. Typisk for vinene er at der benyttes Cabernet Sauvignon.

Dogajolos karakter:

Dogajolo kombinerer kraften og den dybe farve, fra en ung vin, med elegance og balance fra fadlagringen. Frugtfylde og blomster duftende bouquet, giver vinen en besnærende, og indsmigrende profil.

Farven er dyb granatrød med violette refleksioner. Duften er frugtrig og intens, med strejf af kirsebær, kaffe, vanilje, og krydderier. Smagen er fyldig, afrundet, kompleks og veludviklet.

Hvad er vinen velegnet til?

Dogajolo kommer bedst til sit udtryk som ledsager til stege, grillet kød og charcuteri.

Vi anbefaler at du ilter vinen et par timer og nyder den ved cirka 17-18 grader.

Sådan er Dogajolo fremstillet:

Vinen er lavet på 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon. De to druesorter er vinificeret separat, da de ikke høstes samtidigt. Ved afslutningen af gæringen bliver de blandet og hældt på små træfade, hvor de langsomt afslutter alkoholisk- og malolaktisk gæring.

Anmeldelser:


  • Anmeldelse af årgang 2015:
    5 stjerner i finansbureauet:
    "Sødmefuld toscaner med indbydende næse med dominans af vilde hindbær og opulent og sødmefuld mund med silkebløde noter af engelsk lakrids, mokka og vanilje og med et delikat herbalt strejf i eftersmagen."


Om producenten:

I 1967 skabte Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo, Carpineto. De havde de primære mål at revolutionere vindyrkning, samt producere en Chianti Classico af så høj kvalitet, at den ville blive internationalt berømt.

De to vinfanatikere så et stort uudnyttet potentiale i det toskanske landskab, og med deres knivskarpe sans for innovation, og forståelse for såkaldt ”cutting edge technology” – som kort fortalt kan oversættes til den førende teknologi indenfor IT, enheder, teknikker og udvikling – lykkedes det dem at gøre virkelighed ud af deres drømme.

Carpineto er en international succes, og vinene sælges i over 70 lande.  Intensiteten, integriteten, og konsistensen, har givet dem et solidt omdømme blandt forbrugere og anmeldere. Carpinetos vine, specielt de lagrede røde, har høstet et utal af priser og anerkendelser, gennem årene.

Til stadighed eksperimenterer Giovanni og Antonio med vinene, som de innovative pionerer de er.
Vis mere
Vis mindre

Dogajolo IGT

   Varen er midlertidigt udsolgt fra lageret. Kontakt evt. din lokale butik.
Alc %13,5%
LandItalien
OmrådeToscana
VinhusCarpineto
Årgang2017
DruerSangiovese
Cabernet Sauvignon
SmagsretningFyldig
Frugtig
Tør
Velegnet tilSimre/gryderetter
Charcuteri
Ostebord
Vildt
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerP12010117
Mest sete varer
Fontaine du Sud
Fontaine du Sud Fra 69,00
Spanien Kassen
Spanien Kassen Før 785,00
525,00
C de Camille
C de Camille Fra 55,00
Anniversario
Anniversario Fra 49,00
Andre har også købt
Ca' del Monte Bardolino
Ca' del Monte Amarone 2010
Primitivo di Manduria DOC