Caol Ila Single Malt 13 år
Caol Ila Single Malt 13 år

Caol Ila Discovery Range fra Gordon & Macphail.  • Caol Ila 13 years er en del af ”Smoky”-udtrykket i Discovery serien af Gordon & Macphail.

  • Duft af tørret kød, abrikosmarmelade, vanilje og blød velintegreret røg.

  • Smagen byder på saftige noter af frugt (banan, kiwi, ananas, citrus) i samspil med bløde røgnoter.

  • Nydes rent - eventuelt med en dråbe vand eller to.Caol Ila har længe stået i skyggen af de tre store ”South Shore-destillerier”, Ardbeg, Lagavulin og Laphroaig, selvom destilleriet sagtens kan hamle op med whiskyen fra de tre superstjerner på single malt-scenen. Faktisk har Caol Ila en kapacitet der næsten er lige så stor som de tre til sammen, og en kvalitet der matcher, men siden starten af 1970’erne har whiskyen fra Caol Ila næsten udelukkende været brugt til blends. Først i begyndelsen af det nye årtusinde fik Caol Ila sine egne officielle destilleriaftapninger (udover et par homeruns i Rare Malts-serien og en enkelt Flora & Fauna). Gordon & MacPhail har trofast aftappet Caol Ila meget længe før dette.

Gordon & MacPhail er for den ædle single malt, hvad Lennon & McCartney er for popmusikken. Igennem mere end 100 år har de insisteret på at hoppe over hvor gærdet er højest. Den nedarvede sans for at udvælge de absolut bedste fade fra en bred vifte af destillerier praktiseres i dag som for 100 år siden. Når fadet er valgt, transporteres det til G&Ms warehouse i Elgin. Her passes og plejes fadet sammen med tusindvis af andre udvalgte fade indtil den dag i fremtiden, det være sig fem, ti eller halvtreds år senere, hvor whiskyen har nået sit zenit. Først her tappes de ædle dråber på flaske.
Vis mere
Vis mindre

Caol Ila Single Malt 13 år

549,00
   På lager
Antal
TypeWhisky
Alder13 år
LandSkotland
Alc %43%
Flaskestørrelse70 cl.
VarenummerP80500310
Mest sete varer
DE 3 ØER
DE 3 ØER Før 349,00
299,00
Citadelle Gin
Citadelle Gin 269,00
Plantation 20th Anniversary
Plantation 20th Anniversary Før 499,00
399,00
Ron de Caribe
Ron de Caribe Før 449,00
349,00