Cantorum Negroamaro/Primitivo
Cantorum Negroamaro/Primitivo
Navnet Negroamaro kommer fra den lokale dialekt ”Niuru Amaru” som refererer til vinens mørksorte farve og let bitterlige smag. Vinen lagres 4 måneder på henholdsvis egetræsfade og på flaske.

Vinen er en perfekt ledsager til hverdagsmad, og kan også sagtens drikkes uden mad til. Smagen bærer præg af blommer og tørrede urter. Let drikkelig og alsidig vin. Servér den ved 16-18 grader til pasta med tomatsovs, supper, stuvninger eller rødt kød.

Angelo Maci, som er både direktør og vinmager hos Cantine Due Palme, regnes blandt syd-italiens absolut bedste vinproducenter. Angelo Maci er hele 3 gange blevet kåret til årets vinmager i Apulien og har opnået stjernestatus. Ud over dette er han præsident for det lokale konsortium.

Robert Parker er vældig begejstret for vores nye vinhus fra Syditalien - han skriver bl.a.: "They say that good things come in small packages. Cantine Due Palme proves the opposite is also true. This is one of the largest cooperative wineries in the Salento, with some 1,200 members who farm a whopping 2,500 hectares of vines. The winery's dimensions are staggering. Founded in 1989, Cantine Due Palme represents the merging of three cooperatives that previously presided over much of Puglia's production. Given its volume-oriented background, I was surprised to find so much quality value here. These are well-made expressions from Puglia that exhibit a lush, fruit-forward style. They represented a high point in my blind tasting and are highly recommended to those looking for bargain deals from the deep south of Italy."

5 stjerner på vinavisen.dk uge 39 2016, med følgende kommentar: "Til 45 kr. (ved 6 flasker) er denne rødvin på druerne Negroamaro og Primitivo en rigtig god vin. Det er en let vin med en god, ren frugtsmag, blød og venlig. Den femte stjerne får den for de 45 kr."

5 Stjerner på flaskehalsen.nu uge 10 2016: "Flot vin til hverdagsbudget. Hvor høj kvalitet kan man forvente for 45 kroner? Det er det lidt flabede udgangspunkt for vurderingen af denne vin, for i bund og grund skal vi jo bedømme vinene ud fra deres smag og ikke deres pris. Men selvfølgelig har prissætningen rigtig meget at sige for helhedsindtrykket, og denne vin er ikke et nyskabende mesterværk, der sætter nye standarder for vinproduktion i det traditionsrige italienske støvleland. 
Men mindre kan altså også gøre det. For her har vi en flaske vin, der rammer det almindelige hverdagsbudget, når den er på tilbud, og samtidig giver den altså rigtig meget velsmag med en blød og solmoden stil. Der er masser af røde frugter og bær, og den nærmer sig en let sødlig karakter, der rundes fint af med lidt syrlige modhager tilsidst i smagen. Det betyder, at den stadig står som en blød og aldeles let tilgængelig vin, men uden at den bliver for ulden i smagen. 
Kald det bare en hverdagsvin. Eller en frikadellevin. Der har vel aldrig været noget i vejen med en god hverdag, en frikadellemenu og en fino vino til en skarp pris."

5 stjerner GODT KØB i Ekstra Baldet, som skriver: "Fra Salento i det sydlige Italien. Modne bær i duften. Sødmefuld i smagen med blomme, brombær, bagte krydderier og vanilje. Simpel, men velfungerende."
Vis mere
Vis mindre

Cantorum Negroamaro/Primitivo

   På lager
Antal
TypeRødvin
Alc %12,5%
LandItalien
OmrådeApulien
VinhusCantine Due Palme
Årgang2018
DruerPrimitivo
Negroamaro
SmagsretningFyldig
Frugtig
Halvtør
Velegnet tilAperitif/uden mad
Pastaretter
Lette retter
Pizza
Flaskestørrelse75 cl.
VarenummerT00531601
Mest sete varer
Edizione
Edizione Fra 200,00
Château Laussac
Château Laussac Fra 59,00
Rosé-Kassen
Rosé-Kassen Før 622,00
450,00
Sommerkassen
Sommerkassen Før 752,00
499,00
Alsace
Alsace Før 914,00
699,00
Andre har også købt
Terre dell Isola - Nero d'Avola
Cape Tranquility
Cape Tranquility
Fra 45,00
Anniversario
Anniversario
Fra 49,00