Lugana DOC
Lugana DOC

Karakterfuld hvidvin fra Lugana.


Lugana-vin har man produceret i mange år, men desværre er typen ukendt for de fleste. De seneste år er området dog blevet opdaget af vinelskere fra det nordlige Europa og er nu ved at blive mere og mere populære. Lugana-området er et afgrænset område syd for Gardasøen, på grænsen mellem de to regioner, Lombardiet og Veneto.

Vinens karakter:

Vinen er strågul med grønlige nuancer. I duften opdages fine parfumerede noter af hvide blomster, samt frugtige strejf af fersken, ananas og citrus. Samtidigt kan man allerede fornemme den lækre friskhed og de mineralske elementer. Smagen har en let aromatisk karakter, der er typisk for druen. Hertil kommer friske blomster noter af jasmin. Vinen efterlader en behagelig og forfriskende fornemmelse og en let bitter eftersmag af ristet mandel.

Hvad er vinen velegnet til?

Vinen er meget velegnet som aperitif, og så går den også rigtig godt til friske oste, fisk og grøntsager. Det er en vin med god personlighed og fylde, som også kan ledsage af bløde oste.

Serveringstemperatur cirka 10-12 grader.

Sådan er vinen fremstillet:

Lugana er lavet på ren Trebbiano. Først presses druerne nænsomt og efterfølgende gærer mosten ved en kontrolleret temperatur i ståltanke. Vinen får lov at hvile i en kort periode, inden aftapning. Druerne kommer fra DOC-området, der ligger syd for Gardasøen, mellem provinserne Brescia og Verona.

Om producenten:

Det er med stolthed vi kan præsentere vores syditalienske leverandør - Conte di Campiano. Vingården ligger i Manduria og vinene byder på alt det gode fra netop disse kanter: Masser af frugt, varme, fedme og koncentration.

Campiano lægger stor vægt på, at deres vine skal være imødekommende og fløjlsbløde, og samtidig være velegnede både til mad og uden mad. Med disse vine er du således altid garanteret en yderst behagelig oplevelse.
Vis mere
Vis mindre

Lugana DOC

   På lager
Antal
Alc %12,5%
LandItalien
OmrådeLugana
VinhusConte di Campiano
Årgang2019
DruerTrebbiano
SmagsretningFrugtig
Frisk
Aromatisk
Velegnet tilAperitif/uden mad
Fisk
Milde oste
Grøntsagsretter
Flaskestørrelse75 cl.
TypeHvidvin
VarenummerT00631251
Mest sete varer
Hverdagens Rosévine
Hverdagens Rosévine Før 525,00
340,00
Hverdagens Hvidvine
Hverdagens Hvidvine Før 476,00
340,00
Hverdagens Rødvine
Hverdagens Rødvine Før 460,00
340,00
Andre har også købt
Pata Negra Roble Toro
Chianti Classico Navigatore
Thörnicher Riesling Feinherb