Fuld valuta fra Toro!
4 generationers erfaring kommer virkelig til udtryk i denne besnærende rødvin. Hold i øvrigt godt øje med Toro – som er en kommende stjerne på den spanske vinhimmel!
Vinens karakter:
Vinen har en udtalt duft af solbær, sort peber og mælkesyre. Smagen er fyldig, nuanceret og med flot tanninstruktur. De let ristede egefade giver eftersmag af kakao.
Hvad er vinen velegnet til?
Grillet eller ovnstegt kød, modne oste samt tapas er ideelle ledsagere til denne vin – som også står godt alene. Server den ved cirka 16 grader.
Sådan er vinen fremstillet:
Denne vin er lavet på 100% Tinto del Toro (Tempranillo) og druerne er høstet fra 40 år gamle vinstokke. Efter høsten og gæringen, lagres vinen i 12-15 måneder på amerikanske egetræsfade. Herefter tappes den på flaske og lagrer yderligere 36 måneder inden den frigives til salg.
Vinstyrke2.dk - 90+ POINT:
"Denne tempranillo-vin (tinto del toro) fremstår mørk i udtrykket med nuancer af kulsorte brombær, solbær, mørke blommer og chokolade. Også en anelse brændt i duften. Smagen rummer nogen sødme, men virker dog relativt balanceret i samspil med syren i vinen. Måske en anelse kort. Noter af sød lakrids, behersket vanilje og knap så mørk chokolade går fint i spænd med den sorte bærfrugt.
Jeg tøver ikke med at kalde Camparrón for en pleaservin, men den er det på en ret så charmerende måde. Hyg dig med den til en god bøf – gerne med bordelaisesauce til."
Om producenten:
Vingården Francisco Casas er beliggende i vindistriktet Toro, i Nordspanien. Området byder på et barskt klima hvor temperaturerne svinger fra plus 40 grader til minus 15 grader – et udsving på 50-60 grader! Der falder maksimalt 300 millimeter regn årligt, og kunstvanding er ikke tilladt. Dette giver vinproducenterne hårde betingelser, men som altid kan dygtige vinmagere trylle.
En stor del af vinstokkene i Toro, er ”præphylloxera”, det vil sige at de har overlevet den store vinpest i Europa. Mange af stokkene er derfor oldgamle – nogle op til 120 år gamle! I Toro hersker Tempranillo – som her kaldes Tinto del Toro. Sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot, ses stort set ikke. Det er et godt udgangspunkt for at kunne skabe autentiske vine.