Camparrón Reserva
Camparrón Reserva
4 generationers erfaring kommer virkelig til udtryk i denne besnærende rødvin!

Vingården Francisco Casas er beliggende i vindistriktet Toro, i Nordspanien. Området byder på et barskt klima hvor temperaturerne svinger fra plus 40 grader til minus 15 grader – et udsving på 50-60 grader! Der falder maksimalt 300 millimeter regn årligt, og kunstvanding er ikke tilladt. Dette giver vinproducenterne hårde betingelser, men som altid kan dygtige vinmagere trylle.

En stor del af vinstokkene i Toro, er ”præphylloxera”, det vil sige at de har overlevet den store vinpest i Europa. Mange af stokkene er derfor oldgamle – nogle op til 120 år gamle! I Toro hersker Tempranillo – som her kaldes Tinto del Toro. Sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot, ses stort set ikke. Det er et godt udgangspunkt for at kunne skabe autentiske vine.


Denne vin er lavet på 100% Tinto del Toro (Tempranillo) og druerne er høstet fra 40 år gamle vinstokke. Efter høsten og gæringen, lagres vinen i 12-15 måneder på amerikanske egetræsfade. Herefter tappes den på flaske og lagrer yderligere 36 måneder inden den frigives til salg.

Vinen har en udtalt duft af solbær, sort peber og mælkesyre. Smagen er fyldig, nuanceret og med flot tanninstruktur. De let ristede egefade giver eftersmag af kakao. Server den ved cirka 16 grader. Grillet eller ovnstegt kød, modne oste samt tapas er ideelle ledsagere til denne vin – som også står godt alene.

Hold i øvrigt godt øje med Toro – som er en kommende stjerne på den spanske vinhimmel!

Årgang 2011:

BT GULD, uge 40 2016:
"Fyldig, saftig og medium krydret rødvin, lækker smag af modne kirsebær, solbær, blommer, urter, krydderier, mørk toast og vanilje. Superflot tilbud."

5 stjerner i SpisBedre, oktober 2016:
"Dejlig duft af Spanien (brombær, kirsebær, figner, lys chokolade og tørrede blomster) og en påmindelse om allerede nu at bestille næste sommerferie. Smagen er dyb og varm. Syren er godt integreret, mens tanninen er rå ungdommelig og river lidt i mundtøjet, hvilket er godt til fx en ovnstegt lammekølle."
Vis mere
Vis mindre

Camparrón Reserva

   På lager
Antal
Alc %14,5%
LandSpanien
OmrådeToro
VinhusBodegas Francisco Casas
Årgang2014
DruerTinto del Toro
SmagsretningKraftig
Krydret
Tør
Velegnet tilTapas
Lam
Oksekød
Steg af okse
Flaskestørrelse75 cl.
TypeRødvin
VarenummerT00531595
Mest sete varer
Andre har også købt
Viña Abba
Viña Abba
Fra 100,00
Finca la Estanquera
Rojalet Selecció Montsant