Rivesaltes Ambré
Rivesaltes Ambré
6 stjerner på flaskehalsen.nu:
"Når det gælder lyse franske dessertvine, så bliver jeg ofte irriteret over, at det bliver alt for klæbrigt og sødt. Men denne Vin Doux Naturel er anderledes, for bag den honning-gyldne farve gemmer sig en dessertvin, der godt nok er sød og fyldig, men som samtidig er flot afstemt, så det aldrig ender i en den tunge og lidt for klistrede stil, der ellers kan blive fremherskende. Det er en dessertvin i den lettere alkoholende – sammenlignet med eksempelvis portvin – og de 16% alkohol er med til at holde vinen i en rar og charmerende stil. På druesorterne Macabeo og Garnacha (Grenache) har man her skabt en ganske forrygende dessertvin – et gyldent stykke himmel på flaske."

5 Stjerner i Smag&Behag:
"Ahh, for pokker da. Dette er jo fredagsslik for voksne. Søde rosiner, roser og flødekaramel i næsen. I munden mærker vi en intens druesaft, figner, honning, appelsin og med masser af fed vanilje, lidt kanel og toast. En lille buttet delikatesse med stor fylde og fuldmoden sødme. Overrask selskabet og server den i stedet for portvin til chokoladetrøfler, en fed andelever eller en kraftig blå ost."

Flot ravgylden farve. Duften præges af honning og orangemarmelade, smagen er stor og komplet med noter af ristede nødder. Druerne til denne dessertvin er 95% Maccabeu og 5% Grenache.

Rivesaltes Ambrè udvikler sig kun meget lidt efter aftapning og kan uden problemer gemmes i årtier. En åben flaske holder sig fint i flere måneder.I Roussillon drikkes den ofte som aperitif, men den kan også nydes under og efter måltidet, enten som en dessert i sig selv eller efter kaffen, som et alternativ til spiritus.Rivesaltes Ambrè bør drikkes køligt, omkring 10-12°C.Château de Caladroy begyndte at aftappe vin på ejendommen i 1920'erne. Slottet var en del af kongedømmet Mallorca's grænse, og den ældste del af slottet er fra det 12 århundrede. Vinmarkerne ligger i bakkerne over Perpignan i det franske Catalonien, et vildt, vindomsust område, der grænser op til de snedækkede Pyrenæerbjerge.Vis mere
Vis mindre

Rivesaltes Ambré

129,00
   På lager
Antal
Alc %16%
LandFrankrig
OmrådeRoussillon
VinhusChâteau De Caladroy
Årgang
DruerGrenache Noir
Maccabeu
SmagsretningFyldig
Krydret
Sød
Velegnet tilAperitif/uden mad
Smagfulde oste
Dessert
Flaskestørrelse75 cl.
TypeDessertvin
VarenummerT02431003
Mest sete varer